REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Los Angeles Lakers“ krepšinio klubo lyderis Kobe Bryantas užsitraukė Kalifornijos valstijoje gyvenančių armėnų rūstybę. 700 tūkstančių jų ketina boikotuoti NBA žvaigždę.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo ateinančių metų K. Bryantas dvejus metus bus Turkijos aviacijos kompanijos, kovo mėnesį pradėsiančios tiesioginius skrydžius maršrutu Los Andželas-Stambulas, pasaulinės reklamos veidas.

REKLAMA

„Turkija - tai šalis, garsėjanti nuostabia gamta ir tūkstantmečių kultūros paveldu. Didžiuojuosi, kad galiu bendradarbiauti su „Turkish Airlines“, - sako K. Bryantas reklaminiame filmuke aviacijos kompanijos interneto puslapyje.

Šie žodžiai didžiai papiktino daugiau kaip 700 tūkstančių armėnų, įsikūrusių Los Andželo apylinkėse. JAV armėnų sąjungos vykdomasis direktorius Aramas Hamparianas pareiškė, jog NBA žvaigždė turi apgalvoti reklamos tekstą.

Įtempti Turkijos ir Armėnijos santykiai yra armėnų žudynių Osmanų imperijoje 1915-1917 metais padarinys. Istorikų duomenimis, tada buvo nužudyta apie 1,5 milijono žmonių. Turkijos valdžia negia šiuos duomenis ir nepripažįsta savo kaltės dėl armėnų genocido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų