REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų taryba nepatenkino Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjos Daivos Gadliauskienės prašymo ją atleisti iš teisėjo pareigų savo noru.

REKLAMA
REKLAMA

Ši teisėja nagrinėjo mažametės tvirkinimu įtariamo kauniečio verslininko Andriaus Ūso bylą.

REKLAMA

D. Gadliauskienė pagrindiniu išėjimo iš darbo motyvu įvardino per didelį darbo krūvį.

„Išėjimas savo noru reiškia valinį veiksmą – žmogus apsisprendė išeiti ir be jokių išlygų mano, kad tai vienintelis kelias. Iš D. Gadliauskienės prisistatymo ir problemos pristatymo matyti, kad tai yra sistemos, o ne teisėjos problema. Ji dirba gerai, yra kruopšti, sąžininga, dora teisėja, tačiau sistema spaudžia iki tiek, kad nebegali žmogus išverti“, – žurnalistams komentavo Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius.

REKLAMA
REKLAMA

D. Gadliauskienė ketinimo trauktis neatsisakė. Teisėjų taryba dar kartą Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjai pasiūlė apsvarstyti tokį savo ketinimą. D. Gadliauskienė prašėsi atleidžiama nuo kitų metų balandžio mėnesio.

„Pagalvojome, kad sistema turi saugoti tokius žmones, o ne formaliai spręsti jų likimus“, – pabrėžė G. Kryževičius.

Penktadienio teisėjų tarybos posėdyje taip pat buvo svarstomas ir Vilniaus apygardos teismo teisėjo Šarūno Račkausko prašymas atleisti iš pareigų savo noru. Kaip nurodė šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė, pagrindinis teisėjo motyvas išeiti iš darbo – per didelis darbo krūvis. Teisėjui pateikus prašymą klausimą svarstyti jam posėdyje nedalyvaujant, Teisėjų taryba šį prašymą patenkino ir šalies vadovei patarė teisėją iš pareigų atleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Kryževičius akcentavo, kad šie atvejai atskleidžia opią teismų problemą – per didelius darbo krūvius teisėjams. 2008-aisiais metais vienam apylinkės teismo teisėjui per mėnesį teko išnagrinėti vidutiniškai 60 bylų, o šiais metais šis skaičius išaugo iki 80.

Šiais metais iš pareigų savo noru pasitraukė 4 teisėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų