REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naktimis kaukiančios signalizacijos dažniau tampa išbandymu kaimynų nervams nei patikima apie pavojų turtui pranešanti apsauga.

REKLAMA
REKLAMA

Abejingą kaukiančioms signalizacijoms didmiesčių gyventojų požiūrį atskleidė draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“ atlikta apklausa.

REKLAMA

Atlikus apklausą taip pat paaiškėjo, kad ne visi automobilio savininkai žino, kaip kaukia jų automobilių signalizacija. Augant vagysčių iš automobilių skaičiui, draudikai ragina gyventojus nebūti abejingiems, o vairuotojus – tinkamai sureguliuoti savo signalizacijas.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad apie pusė Lietuvos gyventojų (44,5 proc.) į naktimis kaukiančias signalizacijas nekreipia dėmesio, o beveik 8 proc. teigė, kad signalizacijų net negirdi, nes naktimis miega.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinti kas vyksta dažniausiai gyventojai pasiryžta tuomet, kai mano, jog kaukia jų automobilių signalizacija – taip teigė darantys 34 proc. respondentų, tuo tarpu tik 9 proc. gyventojų eina patikrinti išgirdę ir nebūtinai savo signalizaciją. Tyrimo duomenimis, išgirdę naktį kaukiančią signalizaciją policijai skambina tik 1,2 proc. respondentų, 3,3 proc. pasirinko atsakymo variantą „kita“.

Akivaizdu, kad gyventojams naktį signalizacijų keliamas triukšmas labai trukdo, tačiau imtis aktyvių veiksmų dažniausiai jie nėra linkę. Tokio abejingumo priežastis puikiai iliustruoja respondentų citatos: „anksčiau skambindavau policijai, bet dabar nematau prasmės“, „nusikeikiu ir toliau miegu“, „daug kartų kalbėjome su kaimynais, bet tuščiai“, „katės laksto“ ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi kartais gyventojai neapsikentę sureaguoja ir imasi veiksmų: „skambinu kaimynui ir sakau, kad išjungtų“, „kartą ilgai kaukė tokio paties kaip mano automobilio signalizacija. Žinojau kaip atjungti maitinimą, tai nuėjau ir atjungiau“.

Respondentų apklausa atlikta š. m. gruodžio 8-10 d. Apklausoje dalyvavo 506 respondentai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų