REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš prigimties lūpų odos sluoksnis yra labai plonas, jautrus ir lengvai pažeidžiamas. Neprižiūrimos lūpos ima skeldėti, trūkinėti ir šerpetoti. Jos vienos pirmųjų siunčia signalą apie vitaminų trūkumą organizme. Žiemą lūpas sausina šildomas patalpų oras bei šaltis lauke.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite valyti

Lūpas reikia valyti kasdien. Tai daryti reikia švelniai, netampant odos. Tam galima naudoti pienelį arba losjoną (tik svarbu, kad jų sudėtyje nebūtų spirito), kurį naudojate odos valymui. Tam tikslui taip pat tinka aliejus arba maitinamasis kremas.

REKLAMA

Masažas

Norėdamos pagerinti lūpų kraujotaką, vakare apie 5 minutes jas masažuokite dantų šepetėliu natūraliais šereliais. Pamirkykite šepetėlį tai karštame vandenyje, tai šaltame vandenyje su soda (stiklinei vandens reikia pusės šaukštelio sodos). Po masažo lūpas patepkite riebiu kremu.

Maitinimas

Lūpoms drėgmę ir minkštumą grąžins kaukės, kurių nesunku pasigaminti namuose:

Medaus kaukė. Užtepkite ant lūpų neploną sluoksnį medaus ir palaikykite 20 min. Paskui tiesiog nulaižykite lūpas. Jei medaus nemėgstate, nuplaukite drungnu vandeniu.

Kaukė skylinėjančioms lūpoms. Sumaišykite lygiomis porcijomis alyvuogių aliejaus ir morkų sulčių. Užtepkite ant lūpų ir palaikykite 5 min. Kaukės likučius švelniai nuvalykite servetėle.

Kaukė šerpetojančioms lūpoms. Kartą per savaitę pasigaminkite kaukę iš riebios varškės, grietinėlės ir tarkuotos morkos. Kaukę užteptą ant lūpų laikykite 20 min.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprinkite imunitetą

Jeigu kad ir kaip prižiūrėtumėte lūpas, jos vis viena lieka šerpetotos ir skylinėja, reiškia „kaltas“ susilpnėjęs imunitetas bei vitaminų stoka.

Gerkite vitaminizuotą šaltalankių arba šermukšnių arbatą, valgykite daugiau varškės, kiaušinių, žalių daržovių, pupelių. Nepamirškite vartoti skysčių – 1,5-2 litrus per dieną (pusę šio kiekio turi sudaryti negazuotas mineralinis vanduo). Pasitarusi su gydytoja vartokite vitaminų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų