REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apkūnūs Naujosios Zelandijos gyventojai kelia sunkumų laidotuvių namų vadovams, praneša AFP naujienų agentūra.Nutukusių žmonių kūnai netelpa į krematoriumus ir užima dvi laidojimo vietas kapinėse.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Zelandijos Laidotuvių namų vadovų asociacijos prezidentas Tonis Garingas sakė, kad standartinis karstas dabar daug didesnis nei prieš kelerius metus, kadangi nutukimas – vis dažnesnė žmonių problema.

REKLAMA

„Karstai gaminami vis platesni, kad tilptų kūnas, todėl būtent plotis ir yra problema“, – sakė jis NZPA agentūros žurnalistams pridurdamas, kad anksčiau standartinis plotis buvo 48 cm, o dabar – net 58 cm.

Oklando Manukau memorialinių kapinių vadovė Noelene Mudgway sakė, kad dažnai artimieji kremavimo nepripažįsta, norėdami paskutinį kartą deramai atsisveikinti su savo apkūniuoju artimu.

„Kita vertus, mūsų krematoriumai nepritaikyti itin stambiems kūnams“, – sakė ji.

AFP naujienų agentūra cituoja N. Mudgway, kuri teigė, kad kapinių valdyba nutarė bandyti laidoti didžiuosius karstus eilės pabaigoje, kad jie „neįsibrautų“ į šalia esančiųjų plotelį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tai ne visuomet pavyksta, todėl kartais artimieji būna priversti išpirkti du greta esančius plotus, kurių kiekvieno plotis – 1,2 m, o abiejų kartu kaina – apie 5 tūkst. Lt.

Remiantis Sveikatos ministerijos duomenimis, ketvirtadalis Naujosios Zelandijos gyventojų yra nutukę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų