REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrodytų, sostinė – didžiausia ir gražiausia, todėl ir išlaidauti turėtų daugiausia, tačiau pagal švenčių sąmatą, Vilnių kiek lenkia Klaipėda (beveik 300 tūkstančių litų). Toliau – Kaunas (200 tūkstančių), o Šiauliai išleido dešimt kartų mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Rajoniniuose miesteliuose bendruomenės pačios imasi iniciatyvos, Kalėdų eglutes dovanoja privatūs ūkiai, o rėmėjai organizuoja šventes ir atrakcijas.

REKLAMA

Vilniuje ir Bezdonyse

Gruodžio 11d. įžiebtos eglės sostinės aikštėse. Ko gero, ir šiemet netruks ginčų, kuri jų gražesnė. Visų atvykusių į Katedros aikštę prie eglutės laukia šių metų projekto staigmena – Kalėdų traukinukas. Jo maršrutas stebina net ir visko mačiusius: sukdamas tradicinį ratuką,  traukinukas įvažiuoja ir į eglės vidų.

Rotušės aikštėje stovinčią Kalėdų eglę miestui dovanojo Vilniaus neįgaliųjų ugdymo centras „Viltis“. Eglutė papuošta originaliais, moksleivių pagamintais žaislais.

REKLAMA
REKLAMA

Trečioji ir aukščiausia eglė – Vilniaus televizijos bokštas, vėl spindi girliandomis ir blizga ryškiais žiburėliais.

Kalėdų sostinėje“ projektas Savivaldybei kainavo 124 tūkstančių litų, kartu su rėmėjų lėšomis projekto kaina – 300 tūkstančių litų. Gatvių apšvietimas ir puošyba savivaldybei kainavo dar 150 tūkstančių.

Į Katedros aikštėje stovinčios eglės vidų galima įvažiuoti vaikišku traukinukuĮ Katedros aikštėje stovinčios eglės vidų galima įvažiuoti vaikišku traukinuku

Netoli sostinės esančiame Bezdonių miestelyje Kalėdų eglutė šiemet – dirbtinė. „Anksčiau puošdavome lauke, bet tos eglutės smarkiai nukentėdavo, tai šiemet kultūros namuose puošime dirbtinę eglę, kurią padovanojo verslininkai,“ - portalui balsas.lt pasakojo Bezdonių seniūnas Michail Jančevski.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bezdonių kultūros namai ruošė kalėdinę popietę vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms. Pakviestas kunigas, dalyvavo seniūnijos darbuotojai. Vėliau – koncertas ir vadinama „Dvasios arbata“. Tai tradiciškai rengiama kasmet.

Gyventojai savo namus puošia lemputėmis, girliandomis, kai kurie kiemuose augina eglutes, kurias taip pat puošia.

Kaune ir Babtuose

Kauno Savivaldybė kalėdiniams renginiams skyrė 200 tūkstančių litų. Dar 100 tūkstančių tikimasi surinkti iš rėmėjų. Taip pat 100 tūkstančių papildomai Savivaldybė skirs Naujųjų metų sutikimui, kuris šiemet bus išskirtinis. Rotušės aikštėje nuo 22 val. vyks tiesioginė televizijos transliacija. Laikrodžiams mušant dvyliktą, bus įjungtas specialus laikrodis, kuris skaičiuos likusį laiką iki Europos vyrų krepšinio čempionato pradžios Kaune.

REKLAMA


 


Pakaunės Babtuose seniūnui dovanai atsiėjo sidabrinė eglutė, todėl valdiški pinigai išleisti girliandoms. „Išlaidos nėra didelės, nes tai vieni padeda atsivežti, tai kitų žmonių pagalbos sulaukiame,“ - pasakojo Babtų seniūnas Jonas Praškevičius.


Jis pridūrė, kad kaimyninių Panevėžiuko ir Kaniūkų kaimo bendruomenės taip pat puošia savo egles ir varžosi tarpusavyje, kurių gražesnė.

Prieš keletą metų iš bendruomenės lėšų buvome apžiūrą paskelbę, kuris namas, kuri gatvė gražiau pasipuoš. Šiemet tam reikalui lėšų neturime, tad ir neskelbsime. Manome, kad, jei žmonės turi nusipirkę girliandas, tai nelaikys jų spintoje – vis tiek pasipuoš,“ - sakė seniūnas.

REKLAMA


Klaipėdoje ir Gargžduose

Viešai išlaidas internete skelbiančios Klaipėdos Savivaldybės administracijos miesto Tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, šiemet miesto puošybai bus išleista per 277 tūkstančių litų... I. Šakalienė įsitikinusi, kad Pagrindinė miesto eglė bus tokia pat  graži, kaip ir pernai.

Kalėdiniais papuošimais šventiškai žiba uostamiesčio gatvės. Atgimimo aikštėje nušvito 8 ažūriniai burbulai, kurie taip pat turėtų sukurti šventinę nuotaiką.

Bene pirmieji Lietuvoje Kalėdų eglutę papuošė ir įžiebė gargždiškiai. 15 metrų gyva, sidabrinė, graži eglė dovanota iš privataus ūkio, papuoštos pagrindinės miestelio gatvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis informavo, kad šiemet burbulams, girliandoms ir apšvietimui išleista 10 000 litų. Fejerverkus ir koncertą dovanojo rėmėjai.

Tie, kurie puošiasi, nuolatos puošiasi – malonu važiuoti vakarais pro juos. O tie, kur niekad nesipuošė, sunkiau juos prikalbinti,“ - pasakojo S. Bakšinskis.

Šiauliuose ir Bubiuose

Šiaulių savivaldybės svetainėje – išsami ir gausi šventinių renginių programa, skelbiamas gražiausios vitrinos konkursas. Šiemet šventėms skirta 20 tūkstančių litų, pinigų negailėjo ir rėmėjai.

REKLAMA

Į Pietryčius nuo Šiaulių – Bubiuose – gyvena turtingesni žmonės, jie daugiau išleidžia šventinei puošybai, nors renginius lanko vangiai. „Anksčiau visokių renginių darydavome, o šiemet seniūnija neorganizuoja jokių konkursų,“ - pasakojo Bubių seniūnas Vytautas Slabys.

Šventėms tradiciškai puošiama prie seniūnijos auganti gyva eglė. Seniūnas prisiminė, kad anksčiau būdavo pinigų dovanėlėms: „Krizė dabar, tai nebedrįstame prašyti, nes tų pinigų reikia kitkam. Aišku, žmonės norėtų dovanų, kiti net pretenzijas reiškia,“ - apgailestavo V. Slabys.

REKLAMA

Eglišakės nemokamai

Gruodžio 17-tąją visoje Lietuvoje miestų aikštėse ir prie didžiųjų prekybos centrų miškų urėdijos surengė akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Akcijos metu nemokamai išdalinta per 100 tūkstančių eglių šakų – dvigubai daugiau negu pernai.

Nors šalyje vis dar populiarios nukirstos eglutės, miškininkai atkreipia dėmesį, kad vis daugiau žmonių šventėms perka gyvas eglutes vazonėliuose ar puošiasi spygliuočių šakomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų