REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Apie profesionalaus sportininko karjeros pabaigą paskelbęs vienas tituluočiausių Lietuvos penkiakovininkų Andrejus Zadneprovskis tvirtino, kad šį sprendimą buvo sunku priimti. „Paaugo nauja karta ir matau, kad man sunku. Didelių pergalių jau nepasiekčiau. Reikėjo apsispręsti“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai apie karjeros pabaigą A. Zadneprovskis paskelbė ketvirtadienį Vilniuje vykusioje šiuolaikinės penkiakovės sezono uždarymo šventėje. „Atėjo laikas pasakyti visuomenei, kad traukiuosi iš sporto. Didžiąją gyvenimo dalį praleidau sportuodamas, todėl nemanau, kad nuo jo nutolsiu.“

REKLAMA

Sportininko trofėjų kolekcija – įspūdinga. 2004 metais jis tapo Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionu, 2008 metais – Pekino žaidynių bronzos medalio laimėtoju. Penkiakovininkas du kartus tapo pasaulio čempionu (2000 ir 2004 metais) ir kartą – Europos pirmenybių nugalėtoju (2001 metais).

36 metų atletas po ilgų svarstymų nusprendė pasirinkti į politinę veiklą ir kitais metais dalyvaus rinkimuose į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

REKLAMA
REKLAMA

– Kalbate, kad nenutolsite nuo sporto. Ką konkrečiai turite galvoje? – paklausėme A. Zadneprovskį.

– Atstovausiu visuomenę. Pareiškiau norą dalyvauti savivaldos rinkimuose. Koks bus mano indėlis į sportą ateityje, priklausys nuo savivaldos rinkimų rezultatų. Planas B? Populiarinsiu sportą kitaip. Visokių programų yra, gal dirbsiu treneriu.

– Gal ir savo žmoną Laurą (Asadauskaitę – aut. past.) treniruosi?

– Kodėl? Yra daug gražaus perspektyvaus jaunimo ir be Lauros. Ji turi trenerį, todėl galiu tik patardamas padėti. Į procesą nelendu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Nebaugu eiti į politiką?

– Naujas gyvenimo etapas. Negaliu pasakyti, kad bijau. Įdomu.

– Manai, kad galėsi ką nors pakeisti, atėjęs į Vilniaus tarybą?

– Artimi sportui žmonės priimant sprendimus gali užsiminti apie apgailėtiną Vilniaus miesto sporto bazių situaciją – nėra baseinų, sporto salių, stadionų ir maniežų. Sostinė šalyje šiuo atžvilgiu užima apgailėtiną autsaiderės vietą.

– Ko pasiilgsite?

– Pergalių, kovos. Gal tą atrasiu politikoje?

– Ką galėtumėte iš savo pergalių išskirti?

– Olimpiniai medaliai, pasaulio ir Europos čempiono titulai. Visos garsios pergalės. Dalis medalių Vilniaus eksponuojami miesto sporto muziejuje, olimpiniai – kitoje parodoje. Trofėjai neguli namie, tik kartais į juos grįžta.

REKLAMA

– Ar gaila skirtis su aktyviuoju sportu?

– Gaila? Netinkamas žodis. Pasiilgsiu emocijų ir kovos, bet sporto visiškai nepalieku.

– Apsisprendimą lėmė gydytojų rekomendacijos?

– Taip. Ta įsisenėjusi trauma... Po Pekino buvo minčių, kad laikas pasitraukti, bet sunku priimti tokį sprendimą. Gydytojai ir treniruočių metodika dar padėjo vienus kitus metus ištempti. Paaugo nauja karta ir matau, kad man sunku. Didelių pergalių jau nebūtų. Reikėjo apsispręsti.

– Visiškai dedi tašką ar gal po metų mėginsi grįžti?

– Esu save visiškai realizavęs. Sveikatos resursai, metai, atsistatymas ne toks. Manau, kad ne.

REKLAMA

– Kas gali tave pakeisti?

– Akivaizdu, kad Justinas Kinderis. Pasaulio čempionate jis užėmė trečią vietą. Tai gana svarus rezultatas. Gera pamaina man bus.

L. Asadauskaitė grįžta į sportą

Į sezono uždarymo šventę A. Zadneprovskį atlydėjo jo žmona taip pat garsi penkiakovininkė L. Asadauskaitė. Jau pora mėnesių po motinystės atostogų aktyviai besitreniruojanti ir naujam sezonui besirengianti sportininkė tikino, kad sekasi neblogai.

„Fizinės rungtys sunkiausios, nes reikalauja ištvermės ir jėgos. Oficialus pirmasis startas – pavasarį“, – kalbėjo ji. L. Asadauskaitė tvirtino, kad sėkmingai derina mamos pareigas su sportininkės karjera, o pertrauka išėjo į naudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neblogas poilsis buvo. Vaikas – kitokia veikla. Buvau pavargusi nuo sporto ir buvo gerai pailsėti“, – sakė ji. L. Asadauskaitė tikino, kad palaikė vyrą dėl sprendimo baigti karjerą: „Reikia rinktis kažką kita gyvenime. Jis tituluotas žmogus, politika – kita veikla. Linkiu jam šio žingsnio nesigailėti.“

Paskelbti metų penkiakovininkai

23-ejų metų J. Kinderis ir 22-ejų metų pasaulio vicečempionė bei Europos čempionato bronzos medalio laimėtoja Donata Rimšaitė buvo paskelbti geriausiais 2010 metų Lietuvos penkiakovininkais. Tarp jaunimo laureatais tapo Gintarė Venčkauskaitė ir Lukas Kontrimavičius.

„Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės atstovų rezultatai vieni geriausių ne tik Lietuvos sporte. Mūsų sportininkai užima vienas aukščiausių vietų ir pasaulio reitinguose, o pagal rezultatus mūsų šalies federacija yra pirmajame trejete pasaulyje pastaruosius šešerius metus, – pastebėjo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės prezidentas Viktoras Majauskas. – Džiaugiuosi, kad auga stiprus jaunimas. Manau, kad ir ateityje pasiekime aukštų rezultatų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų