REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kurstymo iššvaistyti svetimą turtą nuteistas buvęs Klaipėdos vyriausiasis prokuroras Stanislovas Stulpinas apsiriko. Nors prašė išteisinti, apeliacinis teismas jam tik sugriežtino žemesnės instancijos skirtą bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Išnagrinėjęs S. Stulpino skundą, Lietuvos apeliacinis teismas panaikino šių metų pradžioje paskelbtą Panevėžio apygardos teismo nuosprendį. Pastaruoju buvusiam ilgamečiam uostamiesčio vyriausiajam prokurorui už piktnaudžiavimą tarnyba ir kurstymą iššvaistyti svetimą turtą skirta 6500 litų bauda ir atimta teisė dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

REKLAMA

Tačiau šis sprendimas nenudžiugino visiško išteisinimo siekusio S. Stulpino. Aukštesnės instancijos teismas nusprendė, kad jis vertas griežtesnės bausmės, skyrė 7800 litų baudą ir valstybės tarnyboje uždraudė dirbti trejus metus.

Nepasisekė ir kartu su eksprokuroru teistiems trims stambių Klaipėdos miesto bendrovių vadovams – UAB „Baltlanta" direktoriaus pavaduotojui Aleksejui Savčenkai, UAB „Klaipėdos hidrotechnika" valdybos pirmininkui Pranciškui Jurgučiui ir UAB „Konsolė" direktoriui Kaziui Skutului.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos teismo nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti verslininkai pripažinti kaltais dėl svetimo turto iššvaistymo ir turės paploninti pinigines – atitinkamai 3900, 1950 ir 1690 litų.

S. Stulpinas įkalbėjo A. Savčenką bendrovės pinigais sumokėti 2500 litų už jo pažįstamos „Hyunday Tucson" remontą. Verslininkams pasakyta, kad mašina priklauso vienam iš Generalinės prokuratūros vadovų.

UAB „Klaipėdos hidrotechnika" ir UAB “Konsolė" sumokėjo už S. Stulpino užsakytas ir UAB „Kukudra" suteiktas maitinimo paslaugas – atitinkamai beveik 1400 ir 1200 litų. Įkalbinėdamas šių bendrovių vadovus neteisėtai už tai sumokėti, S. Stulpinas verslininkams sakė, kad iš Kretingalėje esančios kavinės “Kukudra" atvežtus patiekalus valgys jis pats, kolegos prokurorai ir vadovai. Vienas toks teisėsaugininkų pasisėdėjimas surengtas per ataskaitinį prokurorų susirinkimą.

Negana to, teigdamas, kad vieno Generalinės prokuratūros skyriaus vadovui reikalingas mobilusis telefonas, S.Stulpinas įkalbėjo A. Savčenką, kad “Baltlanta" už beveik 2400 litų nusipirktų telefoną ir perduotų jį jam naudotis.

Robertas ŠIRVYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų