REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orų prognozių portalai, dar prieš keletą dienų Šv. Kalėdų dieną Lietuvoje prognozavę šaltuką ir sniegą, keičia savo prognozes. Kritulių gruodžio 25-ąją vis dar tikimasi, tačiau didėja šlapdribos tikimybė.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis tarptautinių portalų „Weather.com“, „Orelis.lt“ ir „Zoover.co.uk“ išankstinėmis prognozėmis, šv. Kalėdų dieną Vilniuje ir Kaune temperatūra turėtų būti neigiama – apie 1-5 laipsnių šalčio, o naktį – net iki 9 laipsnių šalčio. Tačiau kiti šaltuką prognozavę portalai – „Accuweather.com“, „MyForecats“, „Meteoprog.lt“ ir „Intermeteo.com“ – spėja, kad gruodžio 25-ąją orai gali sušilti iki 0 ar net +2 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Praktiškai visos prognozės skelbia, jog kritulių Kalėdų dieną iškris ir Vilniuje, ir Kaune, o „Worldweatheronline.com“ jų prognozuoja 9,3 mm. Tiesa, jeigu temperatūra pakils aukščiau 0, krentantis sniegas gali virsti lietumi.

„Matydami nevienareikšmes orų portalų prognozes, tačiau žinodami, kad per paskutinius 10 metų Vilniuje per Kalėdas tik sykį nėra buvę kritulių, duodame net 80 proc. tikimybę, jog šįmet per šventę sulauksime sniego. Norisi tikėtis, kad Kalėdos bus baltos, – sakė Europos interneto lažybų portalo „Unibet.com“ bukmekeris Kennethas Pedersenas. – Jau antrus metus siūlome galimybę lažintis, ar per Kalėdas Vilniuje ir Kaune iškris sniego. Šios lažybos pernai buvo populiarios ne tik tarp lietuvių – statymu susidomėjo ir italai, olandai, danai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Unibet.com“ portale kertama lažybų santykiu 1,25 – 3,50, kad per Kalėdas Vilniuje pasnigs. Tai reiškia, kad asmuo, 10 litų pastatęs už tai, kad sniego neiškris, laimėjimo atveju į savo kišenę susižertų papildomus 25 litus.

Nuo 2000 m. tik vieneriais metais – 2003-aisiais – per Kalėdas Vilniuje visiškai neužfiksuota kritulių. Tiesa, 2006 metais vietoje sniego, sostinės gyventojams teko tenkintis kalėdiniu lietumi. Lietaus iškrito ir praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų