REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos Tvarka ir teisingumas atstovas Vyriausiojoje rinkimų komisijoje Jurius Petreikis kreipėsi į komisiją, prašydamas įvertinti pirmadienį per Lietuvos televiziją transliuotą laidą „Savaitės atgarsiai“. Joje dalyvavę įvairių politinių partijų bei visuomeninių organizacijų atstovai buvo pristatomi kaip kandidatai į Vilniaus miesto merus, kurie pretenduoja šį postą užimti po vasarį įvyksiančių savivaldos rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Teisės aktai nustato kad politinės kampanijos metu rinkimų reklama turi būti aiškiai atskirta nuo kitos informacijos ir tinkamai pažymėta. Taip pat Savivaldybių tarybų rinkimo įstatymas labai aiškiai nurodo, kada ir kokiomis sąlygomis visuomeninis transliuotojas gali suteikti savo eterį politinių partijų atstovams rinkimų agitacijai. Mūsų įsitikinimu, šiuos dalykus reglamentuojantys teisės aktai buvo pažeisti“, - sakė partijos Tvarka ir teisingumas atstovas Vyriausioje rinkimų komisijoje J. Petreikis.

REKLAMA

Partijos rinkimų štabo vadovo Vytauto Kamblevičiaus teigimu, įstatymai taip pat numato, kad visiems kandidatams turi būti sudarytos vienodos sąlygos reikšti savo rinkimines nuostatas.

„Šiuo atveju Lietuvos televizija pasielgė kitaip – tiesiogiai transliuojamoje laidoje pasisodino tik kai kurių politinių partijų atstovus, įgoruodama kitas partijas, ir, ko gero, nemokamai suteikė joms eterį dėstyti savo rinkiminius siekius. Todėl mes ir prašome, kad Vyriausioji rinkimų komisija įvertintų tokią nacionalinio transliuotojo „meilę“ vienoms partijoms ir „nemeilę“ kitoms“, - sakė „tvarkiečių“ rinkimų štabo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų