REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biržų Jaunimo mokykloje pertraukos metu tarp dviejų moksleivių kilus konfliktui, vienas iš jų atsidūrė ligoninės palatoje.

REKLAMA
REKLAMA

Smūgiavo į galvą

Incidentas Biržų Jaunimo mokykloje įvyko pirmadienio rytą, pertraukos metu. Trylikametis septintokas stovėjo koridoriuje ir laukė, kad atėjus mokytojai galėtų įeiti į savo klasę.

REKLAMA

Prie berniuko priėjo dvejais metais vyresnis devintokas. Ką jiedu tarpusavyje kalbėjosi, pedagogai sako nežinantys. Tačiau vaikinų pokalbis baigėsi smūgiais. Septintokui į galvą trenkė vyresnysis moksleivis.

„Pas mus vaikai sudėtingų charakterių - greit užsidegantys, ūmaus būdo", - sako Jaunimo mokyklos direktorė Danutė Narbutienė.

Paauglius išskyrė budintys mokytojai. Pasak jų, nukentėjęs berniukas mobiliuoju telefonu išsikvietė motiną - ji kaip tik iš kaimo, kur gyvena, buvo atvykusi į Biržus apsipirkti.

REKLAMA
REKLAMA

Pedagogai iškvietė ir kito berniuko mamą, gyvenančią Biržuose. Abiejų moksleivių motinos, anot mokyklos direktorės Danutės Narbutienės, susitiko visuomenės sveikatos priežiūros specialistės kabinete. Panašu, kad abi paauglių mamos dėl įvykio išgyveno - iš kabineto išėjo susikabinusios už rankų ir raudodamos.

Pasak D. Narbutienės, šie berniukai anksčiau nekonfliktuodavo. Septintokas prieš dvejus metus atvyko iš Pabiržės mokyklos. Iš „Aušros" vidurinės mokyklos atėjęs devintokas Jaunimo mokykloje mokosi nuo balandžio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vakare buvo sušauktas Jaunimo mokyklos tarybos posėdis. Jo metu įvertintas devintoko elgesys. Dėl galimo kito mokinio sveikatos sutrikdymo jam buvo skirtas įspėjimas. Iki tol nuobaudų mokykloje vaikinas neturėjo.

Septintokas, pasak mokyklos direktorės, yra ramus vaikas, noriai bendrauja su vyresniais mokiniais, kartais gal bando naivokai pasigirti.

„Gal vyresnėliams pasirodo, kad trylikametis juos bando užkabinėti, tad kartais mėgsta iš jo ir pasijuokti. Pas mus vaikai sudėtingų charakterių - karšti, ūmaus būdo. Netikėtai pasakytas žodis ar judesys tokius paauglius gali staiga išvesti iš pusiausvyros. Po to, aišku, gailisi, bet būna vėlu", - kalbėjo direktorė D. Narbutienė.

REKLAMA

Įvertino būklę ir išsiuntė pas medikus

Biržų Jaunimo mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Sandra Griciūnienė sakė, kad nukentėjęs berniukas pas ją buvo atvestas po 9 valandos. Į kabinetą atėjo ir jo mama.

„Moksleiviui buvo sutrenkta galva, jo kaktoje matėsi gumbas. Apžiūrėjau, įvertinau vaiko būklę ir nusiunčiau chirurgo apžiūrai. Dabar džiaugiuosi, kad taip padariau. Kiek žinau, jis paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių", - sakė S. Griciūnienė.

Medikei kelia nerimą vaiko būklė ir sudėtinga situacija jo šeimoje. Berniuko mama turi nemažų sveikatos problemų, jos negalima jaudinti.

REKLAMA

Anot specialistės, Jaunimo mokykloje besimokantys vaikai jautrūs, dažnai ūmaus būdo ir kartais reikia labai nedaug, kad įsipliekstų konfliktas.

Renkama įvykio medžiaga

Biržų policijos atstovė ryšiams su visuomene Zita Žalinkevičienė sakė, kad policija pirmadienį, 12.09 val., gavo sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojos pranešimą, jog į ligoninę paguldytas nepilnametis.

Tą pačią dieną policija gavo nukentėjusio trylikamečio motinos pareiškimą, kad jos sūnui į veidą trenkė kitos klasės moksleivis.

Policija apie šį įvykį renka medžiagą, tiria aplinkybes.

Redakcijos žiniomis, antradienį sumuštą berniuką motina nuvežė į Panevėžį pas teismo medicinos ekspertus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išgyvena dėl sūnaus

Traumą patyręs berniukas šiuo metu guli Biržų ligoninės Traumatologijos skyriuje. „Šiaurės rytų" kalbinta jo motina labai jaudinosi dėl įvykio.

„Pranešiau policijai, kitaip negalėjau pasielgti - negi leisiu, kad mano ligonį vaiką daužytų", - kalbėjo moteris. Pasak jos, sūnus buvo ką tik grįžęs iš Šiaulių ligoninės, kur jam buvo nustatytas neįgalumas. Berniuko sveikata sutrikusi po avarijos metu patirtos traumos.

Pasak neįgalumo grupę turinčios moters, kito sūnaus sveikata taip pat sutrikusi - jis irgi turi negalią. Šeimoje taip pat prižiūrima vaikščioti negalinti senolė.

REKLAMA

„Gyvename sunkiai, labai jaudinuosi dėl Biržuose besimokančio sūnaus. Po šio įvykio abejoju, ar galėsiu jį išleisti į tą mokyklą", - sielojosi sumušto vaiko mama.

Moteris gerais žodžiais minėjo Jaunimo mokyklos direktorę, jos pavaduotoją. Pasak moksleivio motinos, tai esantys nuoširdūs, žmogų išklausantys ir padėti besistengiantys vadovai. Sykiu ji teigė žinanti, koks be galo sunkus yra darbas Jaunimo mokykloje.

„Mokytojai dažnai yra bejėgiai suvaldyti tuos įvairių problemų turinčius paauglius", - supranta moteris.

Taip pat ji sakė negalinti pamiršti nuoskaudos, patirtos Pabiržės mokykloje. Iš ten sūnų teko perkelti į Jaunimo mokyklą. Pedagogai jos ligonį sūnų kaltinę, bet anot jos, tai darė nepagrįstai.

Pabiržėje mokosi ir antrasis šeimos sūnus.

Jurgita Vitkauskienė, Alfreda Gudienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų