REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius siūlymus atkurti sumažintas pensijas nuo kitų metų balandžio 1-osios vadina juodu humoru.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia vėl kolegų socialdemokratų, nežinau, ar čia juodas humoras, ar dar kaip nors tai galima pavadinti. Tik Seime pabaigus keistas diskusijas, kai visi ekonomikos ekspertai ir Prezidentė sakė, kad socialdemokratų remiama iniciatyva dėl pensijų atkūrimo nuo sausio pirmos

REKLAMA

dienos yra tiesiog ekonominis nusikaltimas, tai dabar - tariamas pakeitimas yra daug labai negalvojant nuo balandžio pirmos dienos“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas mano, kad politiniai oponentai blaškosi ir kalba bei daro skirtingus vienas kitam prieštaraujančius dalykus.

„Algirdas Butkevičius viena ranka balsuoja už tai, kad pensijos būtų atkurtos nuo sausio 1 dienos, ir tai reiškia, kad reikėtų papildomai atrasti 600 mln. litų valstybės biudžetuose išlaidų, o kita ranka jis sako, kad kitais metais tokių lėšų niekaip negalima būtų surasti, bet galbūt 100 mln. litų būtų galima rasti.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį patyręs socialdemokratas Algirdas Sysas viešai pasako, kad net ir mūsų Vyriausybės planai atkurti pensijas nuo 2012 metų nerealūs, nes girdi tam nebus lėšų, o kita ranka, kiek suprantu, pasirašo Broniaus Bradausko siūlymą pensijas atkurti nuo balandžio pirmosios. Visiškas minčių ir veiksmų chaosas, kurį stebime paskutinėmis dienomis opozicijos gretose, man kelia nuostabą ar juoką, net nežinau kaip į tai reaguoti“, – sakė A. Kubilius.

Ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkėje yra įtrauktas socialdemokratų B. Bradausko ir Broniaus Paužos Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo papildymo projektas. Juo siekiama, kad nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galiotų iki 2011 m. balandžio 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinajame įstatyme numatyta, kad nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galioja iki 2011 m. gruodžio 31 d.

„Konstitucinis Teismas labai aiškiai pasakė, kad negalima mažinti pensijų ilgiau nei vieniems biudžetiniams metams, tai šis įstatymas, kuriame yra numatyta, kad sumažinimas galios dvejus metus, jau prieštarauja Konstitucijai“, – sako B. Bradauskas ir B. Pauža.

Opozicijos siūlymas, kad įstatymo nuostatos, kuriomis sumažintos valstybinių ir valstybinių socialinio draudimo pensijų išmokos, galiotų iki šių metų gruodžio 31 d., nesulaukė Seimo pritarimo, primena ELTA.

Gruodžio 7 d. už Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo pataisas balsavo 63 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 37 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų