REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degalų kainos pasiekė rekordiškai aukštą 1,21 svaro už litrą neetiliuoto benzino, praneša BBC, remdamasi „Experian Catalist“ analitikų pateiktais duomenimis. Laukiama, kad kuras brangs ir sausio mėnesį, kai šalyje įsigalios padidinto tarifo pridėtinės vertės mokestis (VAT).

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai spėja, kad pridėtinės vertės mokesčio padidėjimas pabrangins kiekvieną litrą 2,5 penso, o naujas kuro mokestis pridės dar 1 pensą.

REKLAMA

Dyzelinio kuro kaina, šiuo metu siekianti 1,25 svaro už litrą, tik 8 pensais atsilieka nuo rekordo, užfiksuoto 2008 m. liepos mėnesį.

Automobilių asociacijos prezidentas Edmundas Kingas pareiškė, kad rekordiškai aukštas benzino kainas iš dalies nulėmė dėl atšiaurių žiemos sąlygų sutrikęs kuro tiekimas kai kuriose šalies vietose.

Naftos didmeninė kaina, kuri šiuo metu yra apie 90 JAV dolerių už barelį, yra pasiekusi aukščiausią kainą šiais metais ir taip pat verčia mažmenininkus branginti degalus.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių asociacija skaičiuoja, kad tokios aukštos kuro kainos reiškia, kad automobilių savininkai, užpildydami transporto priemonės bakus turi išleisti maždaug 6 svarais daugiau nei metų pradžioje.

E. Kingas padėtį įvertino kaip „apniukusį horizontą“. Anot jo, daug keliauti priverstiems žmonėms artėjančios Kalėdos ir Naujieji metai „neatrodo labai džiaugsmingai“.

Palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, šį gruodį degalų kainos yra maždaug 0,13 svaro aukštesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų