REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per vieną naktį (iš sekmadienio į pirmadienį) nutrūko net dviejų žmonių, nusipelniusių dviračių sportui, gyvybės. Mirė 81-erių metų buvęs belgų čempionas Jan de Valck ir 51-erių metų italų treneris Aldo Sassi, palaužtas vėžio.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Belgijos čempionas Jan de Valck iš gyvenimo ir šeimos išėjo tyliai, nusinešdamas 1954 metais iškovotą brangią 3 vietą „Omloop Het Volk“ lenktynėse, žyminčiose dviračių sezono pradžią Belgijoje, ir „Flèche Wallonne“ lenktynėse, iš kurių prizininkų tebėra gyvas 91-erių metų šveicaras Ferdinand Kübler.

REKLAMA

Tuo tarpu, pripažinto ir gerbiamo Aldo Sassi mirtis atnešė gedulą ne tik jo šeimai (žmona ir trys vaikai), bet visai Italijai ir Pasaulio dviračių sportui, kuriam, netgi prislėgtas sunkios ligos, treniravo garsius elito dviratininkus, tokius kaip Cadelis Evansas, Ivan Basso, Riccardo Riccò ir kt.

Mylimiausias – Cadelis Evansas

Vienam mylimiausių Aldo Sassi auklėtinių, 2009 metų Australijos Pasaulio čempionui Cadeliui Evansui, trenerio mirtis buvo pernelyg sunkus likimo išbandymas po vos prieš savaitę įvykusio iškilmingo apdovanojimo Australijos metų sportininku.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingai branginantis šiemet iškovotą pergalę „Flèche Wallonne“ lenktynėse ir laimėtą taškų įskaitą bei 7 etapą „Giro d'Italia“ lenktynėse, C. Evansas gedi savo trenerio tarsi šeimos nario ir apgailestauja, kad iš Australijos nesuspės atvykti į laidotuves.

Patikėjo – Ivan Basso

Kitas Aldo Sassi auklėtinis, Ivan Basso, šiuo metu besitreniruojantis komandos „Liquigas“ stovykloje, nutraukė treniruotę ir vyks palydėti į paskutinę kelionę savo brangaus mokytojo.

Apie glaudžius I. Basso santykius su treneriu byloja ir priešmirtinis Aldo Sassi noras: „kad Basso būtų švarus ir laimėtų Turą, o geltonuosius marškinėlius atneštų ant mano kapo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad, esant švariam, įmanoma laimėti Didįjį Turą, įrodė I. Basso pergalė šių metų „Giro d'Italia“ lenktynėse.

Kitiems – pritrūko laiko...

Aldo Sassi, įkūręs „Mapei“ dviračių sporto centrą Italijoje, dirbo sporto gydytoju, vyr. vadybininku ir treneriu.

„Mapei“ centro prezidentas Giorgio Squinzi per laidotuves pasakė: „Šiandien aš netekau artimo bičiulio ir jaučiuosi lygiai taip pat kaip š. m. vasarį mirus Franco (Ballerini)“.

Viešai skelbęs savo nuostatas prieš dopingo vartojimą, Aldo Sassi buvo užsibrėžęs treniruoti ir ištrinti dopingo žymes ne tik iš Ivan Basso, bet Franko Vandenbrouke ir Riccardo Riccò (Cobra) gyvenimų.

REKLAMA

Aldo Sassi viešai paneigė skandalingus Ettore Torri žodžius, kad „dopingtą vartoja visi“ ir teigė, kad su šia vienintele mintimi tęs savo darbą ir įrodys, kad „galima važiuoti ir laimėti „Giro“ nevartojant dopingo“.

Šiemet per Pasaulio čempionatą Australijoje (Geelong) Aldo Sassi išreiškė norą treniruoti „paklydėlį“ Riccardo Riccò (Cobra), atstovaujantį komandai „Vacansoleil“.

„Aš manau, kad Riccardo yra geriausias kalnų dviratininkas rinkoje. Jis yra svarbus Italijos ir pasaulio dviračių sportui, todėl mes negalime sau leisti jo prarasti“.– pasakė A. Sassi, kuriam, savo žodžius paversti darbais buvo per trumpas gyvenimas...

Susiję tekstai:

Dopingo sukčiautojas pranašesnis už Didžiųjų turų lyderius?

Sporto pasaulis gedi Franco Ballerini

Rastas negyvas belgų dviratininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų