REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas atvertė neįgalaus vyro nužudymu kaltinamos porelės bylą. Vaikinas ir mergina kaltinami prievarta kelias paras laikę sveikatos sutrikimų turintį kaimyną. Nusikaltėliai iš savo aukos tyčiojosi, ją mušė ir spardė, kankino, kol galiausiai užmovė ant galvos plastikinį maišelį, aprišo kaklą virve ir paliko mirti užrakintame bute.

REKLAMA
REKLAMA

Protu nesuvokiama

Vakar parodymus davė kaltinamoji nepilnametė, taip pat apklausta nužudytojo motina Kazimira Tranevičienė.

REKLAMA

Žiauriu elgesiu kaltinamas 28-erių Giedrius Petrauskas parodymus duos, kai bus apklausti visi liudytojai. Abu kaltinamieji kaltę pripažįsta tik iš dalies.

Teismo posėdyje vakar nuskambėjo kraują stingdančios bylos detalės. Jų klausydamasi ašarojo nužudytojo motina, jos kvapą gniaužė kitiems proceso dalyviams.

G.Petrauskas kovo 21-osios vakarą pasikvietė vaikystės draugą Laimutį Tranevičių į savo namus. Čia svečio laukė baisi egzekucija. Būdami apsvaigę nuo alkoholio G.Petrauskas, jo draugė ir dar vienas nepilnametis sumanė pasityčioti iš neįgalaus 34-erių L.Tranevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Apgaule įvilioję nelaimėlį, nusikaltėliai vertė jį valgyti dantų pastą, pipirais, kitais prieskoniais pagardintų cigarečių nuorūkų, į burną kišo nevirtus ryžius, saldainių popieriukus. Jaunas vyras buvo talžomas, spardomas, o kankinimai fotografuojami mobiliuoju telefonu.

Patyčių auka

Prokurorui perskaičius per ikiteisminį tyrimą surinktus duomenis, parodymus davė šiuo metu Darbo biržoje registruota, vos septynias klases baigusi kaltinamoji. Ji apie kraupius dalykus kalbėjo gana ramiai. Nors mergina teigė, kad gailisi dėl žiauraus elgesio, tačiau šaltakraujiškas jos pasakojimas aukos artimųjų neįtikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Septyniolikmetė teismui įrodinėjo, kad jos draugas G.Petrauskas ir ji pati iš pradžių neturėjo kėslų tyčiotis ir juo labiau nužudyti L.Tranevičiaus.

„Nežinau, kodėl Giedrius pasikvietė Laimutį. Aš tądien buvau pas Giedrių, jaučiausi labai prastai, turėjau temperatūros. Šis išsiuntė Laimučiui žinutę, ir kaimynas apie 19 val. atėjo“, – prisiminė lemtingą vakarą kaltinamoji.

Mergina pasakojo, kad prieš ateinant Laimučiui pasislėpusi lovoje po antklode, kad svečias jos nepamatytų. Kiek vėliau prasidėjo patyčios, jas inscenizavo kartu buvęs nepilnametis ir Giedrius.

REKLAMA

„Jie ėmė Laimutį mušti laidais, spardyti, liepė valgyti nuorūkas. Tačiau paskui nustojo, – liudijo septyniolikmetė. – Praėjus kuriam laikui, nepilnametis pasiūlė žaisti žaidimą: Laimučiui liepta stovėti ištiesus rankas į šonus ir jų nenuleisti.“

Vos pradėjus svirti Laimučio rankoms, jis vėl buvo talžomas. Negana to, vaikinai sumanė iš nelaimėlio pasityčioti – jam užmovė sijoną ir užsegė liemenėlę. Taip aprengtas vaikinas turėjo linksminti savo kankintojus šokiais ir dainomis.

„Aš keturis kartus Laimučiui spyriau. Kai pamačiau, kad jis verkia, nustojau“, – pasakojo kaltinamoji.

REKLAMA

Bijojo pasipriešinti

Mergina teismui sakė, kad po patyčių palydėjo kitą nepilnametį į autobusų stotelę ir grįžusi namo nuėjo miegoti. Ji teigė, kad 23-iosios rytą Giedrius iš savo mamos gavo žinutę, jog reikia važiuoti į miestą pasiimti maisto davinį.

„Giedrius nuėjo į tualetą, o Laimutis prisėdo prie manęs. Jis man ant kelių padėjo rankas ir maldavo, kad jį išleisčiau. Tačiau netrukus grįžęs draugas puolė jį daužyti, paskui surišo rankas, į burną prikišo popieriaus ir ant galvos užmovė plastmasinį maišelį, kuriame padarė skylutę, kad Laimutis galėtų kvėpuoti, – pasakojo nepilnametė. – Aš dar paklausiau, ar Laimutis neuždus. Tačiau Giedrius mane patikino, kad nieko blogo neatsitiks, o kai grįšim pasiėmę maisto davinį, išleisim jį namo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak merginos, jeigu nebūtų greitai grįžęs draugas, ji auką būtų paleidusi.

Arešto vengė meluodama?

Pasak nepilnametės, nei Giedrius, nei ji nenorėjo, kad Laimutis mirtų.

„Kai Giedriui paskambino kaimynas ir pranešė, kad iš jo buto išneštas kūnas, mes labai išsigandome, ėmėme panikuoti ir netgi derinome kelias versijas. Giedrius liepė man sakyti, kad aš nieko nedariau, o jis ketino sprukti“, – teigė kaltinamoji.

Merginos tikinimu, praėjo maždaug valanda, kol ji su Giedriumi išsiruošė iš namų, o visą tą laiką su maišu ant galvos kambaryje buvęs Laimutis neva judėjo, bandė išsilaisvinti.

REKLAMA

Kaltinamoji kalbėjo, kad pasielgė kvailai ir apie tai neva supratusi tik po kraupios nelaimės. Prokuroro paklausta, kodėl ikiteisminiame tyrime davė kitokius parodymus, teisiamoji teigė jautusi kriminalistų spaudimą.

Širdis jautė nelaimę

Visą tą laiką, kol mergina davė parodymus, jos mylimasis žiūrėjo į ją ir lingavo galvą. Tačiau kai apie lemtingus įvykius kalbėti buvo pakviesta nužudytojo motina K.Tranevičienė, G.Petrauskas nuleido galvą ir neramiai rankomis trynė veidą.

Vos pradėjusi teismui pasakoti apie lemtingų dienų įvykius, motina pradėjo verkti.

„Ką tu padarei, Giedriau? – netramdydama ašarų į kaltinamąjį kreipėsi sūnaus netekusi moteris. – Laimutis visuomet tau padėdavo. Kadangi Giedrius neturėjo darbo, nunešdavo jam maisto produktų, paskolindavo pinigų. Man jūsų abiejų gaila.“

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų