REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Kontrolės ir Disciplinos komitetas neatsižvelgė į Ispanijos teisėsaugos veiksmus už nedrausmingą sirgalių elgesį Salamankoje Lietuvos futbolo federacijai (LFF) skyrė 3 tūkstančių eurų baudą, rašo LFF.

REKLAMA
REKLAMA

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius buvo nusivylęs tokiu sprendimu, tačiau pridūrė, jog bent pavyko atkreipti dėmesį į ydingą situaciją. „Neneigiame, kad buvo neramumai, tačiau tikėjomės, kad bus atsižvelgta į aplinkybes. Saugumas stadione neturėtų reikšti agresijos iš pareigūnų pusės. Tai minėjau ir UEFA Vykdomojo komiteto metu. Pavyko atkreipti dėmesį, tačiau baudą sumokėti teks.“

REKLAMA

UEFA Drausmės inspektoriai svarstė fanų veiksmus spalio 28 d. vykusiose EURO 2012 atrankos rungtynėse tarp Ispanijos ir Lietuvos nacionalinių rinktinių. Oficialiame rungtynių raporte buvo teigiama, jog 55 rungtynių minutę kilo neramumai svečių (Lietuvos rinktinės) sirgalių sektoriuje ir dėl to dvikova buvo 20 sekundžių sustabdyta.

LFF savo atsakyme Drausmės komitetui pažymėjo, jog vietos policija ir stadiono tvarkdariai buvo labai agresyvūs, naudojo perdėtą jėgą ir taip išprovokavo lietuvių fanų reakciją. Kaip pavyzdys buvo pateiktas ir vaizdo įrašas.

REKLAMA
REKLAMA

Salamankoje buvęs vienas sirgalių atstovų Ingvaras Butautas pasakojo, kad ispanų pareigūnai elgėsi negarbingai ir neprofesionaliai.

„Dar per Lietuvos himną sulaukėme jų agresijos. Rungtynių metu viskas prasidėjo po mūsų pelnyto įvarčio. Lietuvių sektoriuje kilo džiaugsmo banga, priekyje pora sirgalių iškrito iš sektoriaus. Juos iš karto puolė pareigūnai su guminėmis lazdomis. Policininkų įniršis liovėsi, tik, kai ispanai vėl ėmė pirmauti. LFF vienintelė pabandė išsiaiškinti realią situaciją ir nepasmerkė Lietuvos fanų, tuo metu, kai kitos instancijos, į tai nesureagavo“, - teigė I.Butautas.

Vis tik Drausmės komitetas peržiūrėjęs minėtą vaizdo įrašą teigė, jog „įvertino policijos elgesį, tačiau dėl to, kad neaišku, ką areštuotas gerbėjas pasakė policijos pareigūnams, neišeina spręsti apie šių veiksmus.“ Sprendime taip pat pažymima, jog komitetas nesvarsto valstybinių tarnybų veiksmų, o UEFA negali kištis į nacionalinės policiijos veiklą.“ Kadangi už savo sirgalius atsako federacija (ar klubas), LFF skirta 3 tūkstančių eurų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų