REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras Paulauskas, Naujosios sąjungos (socialliberalai) pirmininkas siūlo visoms politinėms jėgoms dar iki rinkimų atversti kortas ir viešai pareikšti savo poziciją dėl šilumos tinklų nuomos sutarties – pasirašyti deklaraciją dėl Vilniaus šilumos ūkio valdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Paulausko, būtina peržiūrėti savivaldybės ir „Dalkia“ grupės miesto šilumos tinklų nuomos sutartį. Tam yra nemažai teisinių prielaidų.

REKLAMA

„2002 metais, kai buvo pasirašyta Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutartis, Lietuva dar nebuvo Europos Sąjungos narė ir negaudavo pajamų už taršos leidimus. Dabar šios lėšos gaunamos – jos atitenka šilumos tinklų nuomininkams. Tai didžiulės sumos, skaičiuojamos milijonais litų“, – sako A. Paulauskas.

Valstybės kontrolė yra nustačiusi, kad minimos sutarties sąlygos prieštarauja galiojančioms Lietuvos įstatymų nuostatoms. Nuomos sutarties pažeidimų yra nustatę ir Vilniaus savivaldybės kontrolieriai.

„Asmeniškai siūlysiu visų politinių jėgų, visuomeninių judėjimų lyderiams viešai pasirašyti deklaraciją dėl Vilniaus šilumos ūkio valdymo, paskelbti vilniečiams savo poziciją dėl šilumos tinklų nuomos sutarties. Toks viešas įsipareigojimas (arba atsisakymas įsipareigoti) parodys, kas ir kam tarnauja Vilniuje“, – teigia socialliberalų lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų