REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Italijos parlamentui balsavus dėl pasitikėjimo premjeru Romoje ir kituose miestuose susirinko minios žmonių, reikalaujančių pokyčių vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Romos centre kilo didelės riaušės, per kurias nukentėjo 50 policininkų ir 40 protestuotojų. Susirinkusi minia padeginėjo automobilius, mėtė akmenis ir vartė šiukšliadėžes. Tai žiauriausios riaušės Italijoje per keletą pastarųjų metų.

REKLAMA

Prieš protestuotojus Romoje policija panaudojo ašarines dujas. Nugriaudėjo keletas sprogimų, tačiau manoma, kad tai buvo petardos. Protestuotojai į Senato pastatą mėtė kiaušinius, dažus ir akmenis.

Sicilijos regiono sostinėje Palerme apie 500 studentų okupavo pagrindinio oro uosto lėktuvų kilimo ir leidimosi taką. Turine studentai užėmė geležinkelio stotį, o Venecijoje buvo surengta demonstracija prie įžymiojo Rialto tilto.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi vos trimis balsais laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo žemuosiuose parlamento rūmuose. Premjeras antradienio rytą taip pat laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo Senate. Jis ragino šalies parlamentarus nestatyti vyriausybės į pavojų, nuverčiant jį nuo posto.

Ministro pirmininko kritikai tvirtino, kad jis turi palikti postą dėl savo asmeninių skandalų bei kaltinimų korupcija.

74 metų S. Berlusconi dar liko pusė ketverių metų kadencijos, tačiau jo pozicijos labai susilpnėjo dėl keleto skandalų, daugiausia dėl santykių su moterimis.

Italijos ministras pirmininkas taip pat prarado savo įtakingo sąjungininko Gianfranco Fini paramą ir taip neteko daugumos žemuosiuose parlamento rūmuose. Tačiau atėjus metui balsuoti du opozicijos deputatai pakeitė savo ankstesnė nuomonę ir balsavo už S. Berlusconį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų