REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitų metų pradžioje vyksiančioje Detroito automobilių parodoje „Hyundai“ žada parodyti sportišką kompaktinį kupe „Veloster“. Korėjiečiai tikisi, kad „Hyundai Veloster“ sėkmingai konkuruos su „Renault Megane Coupe“ ir „Volkswagen Scirocco“.

REKLAMA
REKLAMA

Itin įdomus šio automobilio kūrėjų sprendimas dėl durų. Iš kairės pusės šiame automobilyje yra tik vienos plačios durys. O štai iš dešinės „Veloster“ savo keleiviams jau siūlo dvi dureles. Toks asimetriškas sprendimas padės tiems, kas keliaus ant galinės šio „Hyundai“ pasostės. Taigi, „Hyundai Veloster“ yra ne tipinis triduris ar penkiaduris, o būtent keturduris hečbekas.

REKLAMA

Prieš kurį laiką „Hyundai“ dar negalvojo apie tokio automobilio serijinę gamybą. Tačiau apsisprendimą lėmė puikus dar koncepcinio „Hyundai Veloster“ įvertinimas parodose. Iš šio koncepto serijinis automobilis paveldės pagrindinius stilistinius sprendimus.

Automobilis bus gaminamas naudojant „Kia Cee'd“ platformą. Baziniu taps 1,6 litro darbo tūrio 140 a.g. motoras. Kam šito neužteks, galės rinktis turbininę šio variklio versiją, kuri leis džiaugtis 200 a.g. jėga.

Teigiama, kad Didžiojoje Britanijoje „Hyundai Veloster“ nusipirkti bus galima jau kitų metų balandžio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų