REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukmergės rajono savivaldybė skųs Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį panaikinti savivaldybės suteiktas licencijas bendrovėms „Ukmergės šiluma“ ir „Dainavos energetika“. Šiuo metu nutartis yra neįsiteisėjusi, todėl licencijų galiojimas nėra sustabdytas.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu tokia teismo nutartis įsigaliotų ir savivaldybės kontroliuojamoms bendrovėms išduotos licencijos būtų panaikintos, tai reikštų, kad Ukmergėje šilumos tiekti negalėtų jokia bendrovė. Valstybinė kainų ir energetikos komisija licenciją privatininkams sustabdė dar spalį. Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjo Rimo Jurgilaičio teigimu, savivaldybė gyventojams nepalankią nutartį apskųs per 14 dienų nuo jo paskelbimo.

REKLAMA

Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, nutraukusia šilumos tiekimo sutartį. Sutartis buvo nutraukta motyvuojant tuo, kad „Miesto energija“ skirstė ir dalino pajamas tarp 20 fizinių ir juridinių asmenų, veikiančių skirtingose šalies ir pasaulio vietovėse. Grupės įmonės sukūrė mechanizmus, pagal kuriuos Ukmergės gyventojai iš dalies dengė šilumos ir karšto vandens kainą Trakų rajono vartotojams. Be to, „Miesto energija“ be Ukmergės savivaldybės sutikimo sudarė ilgalaikes paskolų sutartis su bankais, įkeičiant Ukmergės šilumos ūkio turtą. Gautas paskolas bendrovė perskolino savo grupės įmonėms, skolinti pinigai buvo paskirti ne Ukmergės šilumos ūkiui, o palūkanas bankams mokėjo Ukmergės šilumos vartotojai, nes jos buvo įskaičiuotos į šilumos kainą. Dar pernai Ukmergės rajono gyventojai Lietuvoje mokėjo bene brangiausiai už šildymo paslaugas – beveik 30 ct/kWh su PVM.

Po keturis mėnesius trukusių ginčų Ekstremalių situacijų komisija rugsėjo 28 d. paskelbė ekstremalią situaciją Ukmergės rajone ir rugsėjo 30 d. atnaujino karšto vandens bei šilumos tiekimą gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų