REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinės partijos, ketinančios dalyvauti 2011 m. Savivaldos rinkimuose, turėtų suskubti Teisingumo ministerijai pateikti savo narių sąrašus. Paskutinė jų pateikimo diena – gruodžio 23–ioji.

REKLAMA
REKLAMA

Partijoms narių sąrašų pateikimas yra būtina sąlyga norint dalyvauti rinkimuose. Iki šiol, kaip praneša pati ministerija, tokius sąrašus yra pristačiusios 12 politinių partijų.

REKLAMA

Pagal dabar galiojantį teisinį reglamentavimą politinės partijos, ketinančios dalyvauti rinkimuose, sąrašus turi pateikti ne vėliau kaip prieš 65 dienas iki rinkimų. To nepadariusios negali dalyvauti rinkimuose.

Partijų teikiamuose sąrašuose turi būti nurodyta kiekvieno politinės partijos nario pavardė, vardas, asmens kodas, gyvenamosios vietos adresas. Šie duomenys turi būti patvirtinti politinės partijos vadovo parašu, lapai susiūti, sunumeruoti, nurodyta konkreti sąrašo sudarymo data. Teisingumo ministerijai taip pat turi būti pateikiama ir šių sąrašų kompiuterinė laikmena.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerija per 15 darbo dienų nuo sąrašo gavimo dienos patikrina, ar jis atitinka teisės aktų reikalavimus. Nustačiusi, kad jis atitinka Vyriausybės patvirtintų taisyklių ir Politinių partijų įstatymo reikalavimus, Teisingumo ministerija kitą darbo dieną apie tai praneša Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Jeigu politinė partija pateikia sąrašą praėjus terminui, sąrašas netikrinamas ir per 2 darbo dienas grąžinamas jį pateikusiai partijai kartu apie tai informuojant Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Partijai pateikus sąrašą, neatitinkantį teisės aktų reikalavimų, ministerija nurodo trūkumus ir apie tai praneša raštu, siūlydama juos ištaisyti. Netikslumai turi būti ištaisyti ne vėliau kaip per 7 darbo dienas nuo rašto gavimo dienos. To nepadarius, ministerija kitą darbo dieną po nurodyto termino pasibaigimo informuoja Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad negali patvirtinti tos politinės partijos narių skaičiaus atitikimo Politinių partijų įstatymo reikalavimams.

Šiuo metu Juridinių asmenų registre yra įregistruota 40 politinių partijų.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų vasario 27 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų