REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų lapkričio 15 dieną Rusijos Federacijos naujienų portalo „Komsomolskaja pravda“ paskelbtame Nijolės Stablingytės straipsnyje „Литовские учебники по истории: искривлённые факты, враждебность к России“ išplatinta melaginga informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, esą Vilniaus žydų bendruomenėje buvo pristatyta knyga „Istorinio straipsnio jėga“. Ta pati informacija buvo paskleista 2010 lapkričio 17 dieną tinklapyje Zeppelinus „Kodėl kurstomas lietuviškojo žydbolševizmo stereotipo laužas“.

REKLAMA

Prašome šią tiesos neatitinkančią informaciją paneigti.

Mums taip pat tapo žinoma, kad Lietuvos žmonės yra kviečiami atvykti 2010 gruodžio  19 dieną 13 val. 30 min. į Lietuvos žydų bendruomenę, Pylimo 4, Vilniuje, kur Valerijus Ivanovas neva skaitys paskaitą.

Mes atsakingai pareiškiame, kad nei Lietuvos žydų bendruomenė nei Vilniaus žydų bendruomenė tokios paskaitos niekada nerengė ir nerengia ir nekviečia joje dalyvauti. Mūsų patalpose tokia paskaita nevyks.

REKLAMA
REKLAMA

Galime tik įtarti, kad yra jėgų, kurios specialiai organizuoja ir rengia provokaciją, siekiant sukiršinti žydus su Lietuvos visuomene, priešpastatyti žydų interesus Lietuvos interesams. Norime patikinti Lietuvos visuomenę, kad Lietuvoje gyvenantys žydai yra lojalūs Lietuvos valstybei, jos nepriklausomybei, turi tuos pačius siekus ir ateities vizijas.

 

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas

Dr. Simonas Alperavičius

 

Vilniaus žydų bendruomenės pirmininkė

Faina Kukliansky

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų