REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karo prievolės administravimo tarnyba prie Krašto apsaugos ministerijos pradeda registruoti karo prievolininkus, norinčius tapti profesinės karo tarnybos kariais, atrankai į būtinuosius karinius mokymus.

REKLAMA
REKLAMA

Atrankoje į mokymus, prasidėsiančius nuo kitų metų sausio 10-osios, gali dalyvauti privalomosios pradinės karo tarnybos neatlikę karo prievolininkai, kurie yra gimę 1976–1993 metais, neteisti už tyčinius nusikaltimus ir turintys ne žemesnį kaip pagrindinį išsilavinimą.

REKLAMA

Atrankos metu Karo medicinos tarnybos Karinės medicinos ekspertizės komisijoje Kaune pirmiausia bus tikrinama užregistravusiųjų sveikata ir tinkamumas karo tarnybai. Pripažinti tinkamais karo prievolininkai laikys fizinio parengtumo testą.

Kai atranką įveikia daugiau karo prievolininkų, nei yra numatyta pašaukti į mokymus naujokų, į mokymus šaukiami aukščiausius balus surinkę kandidatai. Surinkusiems per mažai balų siūloma dalyvauti artimiausių planuojamų būtinųjų karinių mokymų atrankoje ir perlaikyti fizinio parengtumo testą.

REKLAMA
REKLAMA

Karo prievolininkai į Karinės medicinos ekspertizės komisiją ir fizinio parengtumo testo atlikimo vietas vežami organizuotai tarnybiniu transportu, atvykusiems individualiai – kompensuojamos kelionės išlaidos. Atrankos dienomis visi karo prievolininkai yra maitinami arba jiems išmokama Vyriausybės nustatyto dydžio maitinimosi išlaidų piniginė kompensacija, taip pat mokami dienpinigiai.

Norintieji užsiregistruoti į atranką turi užpildyti anketą www.karys.lt. Registruotis taip pat galima nemokamu telefono numeriu 8 800 12340 arba Karo prievolės administravimo tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos teritoriniame skyriuje pagal karo prievolininko gyvenamąją vietą.

Būtinieji kariniai mokymai trunka trylika savaičių. Visiems juos baigusiems įskaitoma privalomoji pradinė karo tarnyba, geriausiesiems – pasiūloma ketveriems metams pasirašyti profesinės karo tarnybos sutartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų