REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Š. m. lapkričio 29 – gruodžio 4 d. sudalyvavę pažintinėje stovykloje Š. Italijoje (Montecatini Terme), komandos „Astana“ dviratininkai dabar ruošiasi antrajam susitikimui ir šįkart – rimtam darbui.

REKLAMA
REKLAMA

2010-uosius atstovavęs elitinei „RadioShack“ komandai, vienas garsiausių Lietuvos dviratininkų, Tomas Vaitkus, kitąmet atstovaus komandai „Astana“, kuri, dviratininko teigimu, yra „viena iš stipriausių pasaulio komandų, kuri save reklamuoja visame pasaulyje“.

REKLAMA

Susibendravo

„Pagrindinė mintis šios stovyklos – suklijuoti komandą. Tai tikrai mes čia linksmai leidom laiką“.– sakė portalui „Balsas“ Tomas Vaitkus, komandoje „Astana“ nesijaučiantis kaip naujokas, nes joje yra važiavęs 2008-2009 m.

„Aišku, buvo ir treniruotės, o po to – fotosesijos, interviu, rūbų matavimaisi ir t. t. Grafikai tenkina, bent jau mane, ir tikrai buvau nustebęs dėl savo grafiko. Tai parodo, kad jie manim tiki, kad daug kur galėsiu ir save parodyti, ir padėti kitiems komandos lyderiams“.– džiaugėsi T. Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui „Balsas“ paprašius įvardinti bent kelias lenktynes, kuriose jis kitąmet dalyvaus, Tomas Vaitkus atsakė: „Kol kas negaliu atskleisti viso grafiko, bet galiu atsakyt, kad Katare ir Omane tikrai dalyvausiu, ir, aišku, pavasario klasikuose“.

Lyderiu – pasitiki

Besibaigiant šių metų sezonui, Kazachstano komandą „Astana“ paliko 10 dviratininkų, iš kurių – daugiausiai ispanai, įskaitant ir trijų „Tour de France“ laimėtoją Alberto Contadorą. O į šias vietas atėjo 10 naujokų, iš kurių daugiausiai vilčių dedama į čeką Roman Kreuziger, atėjusį iš „Liquigas“ komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandos lyderio vietą užėmė Kazachstano dviračių sporto veteranas Aleksandras Vinokurovas (Vino), esantis daugiau negu patenkintas savo sugrįžimu į dviračių sportą. Tomo Vaitkaus žodžiais, tai tikras lyderis, keliantis pasitikėjimą ir planuojantis rezultatyvų sezoną.

„Apie Vino galiu pasakyt, jis yra tikrai paprastas, kaip ir visi kiti komandos nariai, ir  tikrai matosi, kad jis yra komandos lyderis ir nori sudėlioti komandas taip, kad kuo daugiau būtų pergalių komandai, ir kad kuo labiau būtų išreklamuota jo šalis“.– pastebėjo Tomas Vaitkus, pratęsdamas mintį.

REKLAMA

„Gaila, kad mūsų šaliai rūpi tik krepšinis ir beveik niekam neįdomu dviračių sportas! Kur galima rasti geresnę reklamą nei dviračių sporte? Įsivaizduokite, jei Lietuva turėtų Pro [Turo] komandą, tai kokia reklama būtų Lietuvai! Vien tik per Eurosportą yra rodomos 3 didžiosios lenktynės, o kur klasikai, „Paris-Nice“ ir t. t. Tai apie 100 dienų per metus transliacijos per tarptautines TV, kur pristatomi sportininkai, komandos, sponsoriai. Dviračių sportas Europoj yra 2-3 vietoj po futbolo, kur dalijasi su motosportu, ir tai pasako, kad Europoj tas sportas yra įdomus ir stebimas milijonų žmonių“.– tikino Tomas Vaitkus, grįžęs iš pirmosios komandos „Astana“ stovyklos.

REKLAMA

*

Antroji komandos „Astana“ stovykla vyks Ispanijoje (Calpe), 2011 m. sausio 14-27 d.

Patvirtinta komandos sudėtis:

Nauji komandos nariai (2011-2012.12.31): čekas Roman Kreuziger (buv. „Liquigas“), rusas Evgeny Petrov (buv. „Katusha“), kroatas Robert Kiserlovski (buv. „Liquigas“), švedas Fredrik Kessiakoff (buv. „Garmin“).

Nauji komandos nariai (2011-2011.12.31): estas Tanel Kangert (buv. „Ag2r-La Mondiale“), italai Francesco Masciarelli (buv. „Acqua&Sapone) ir Mirco Lorenzetto (buv. „Lampre“), australas Simon Clarke (buv. „ISD-Neri“), prancūzas Remy di Gregorio (buv. „Française des Jeux“), lietuvis Tomas Vaitkus (buv. „RadioShack“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandos senbuviai (iki 2011.12.31): kazachai Alexandre Vinokourov, Andrey Zeits, Assan Bazayev, Alexandre Dyatchenko, Dmitriy Fofonov, Maxim Gourov, broliai Maxim Iglinskiy (1981) ir Valentin Iglinskiy (1984), Roman Kireyev, Yevgeniy Nepomnyachshiy, Serguey Renev, australas Allan Davis, ukrainietis Andriy Grivko, ispanas Josep Jufre Pou, slovėnas Gorazd Stangelj, italai Paolo Tiralongo ir Enrico Gasparotto (pastarasis iki 2012.12.31).

Susiję tekstai:

Vino: tokie kaip aš gimsta tik kartą per 100 metų

T. Vaitkus vėl atstovaus komandai „Astana“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų