REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant metų pabaigai, nežinote ką nupirkti dovanų: norite rasti idealią dovaną, bet dvejojate ir kažko laukiate. Galiausiai Kalėdų išvakarėse pagriebiate kokią nors knygą ar lempą, žinodami, kad tokie dalykai gali nuvilti žmogų, kuriam visą tai ketinate įteikti...

REKLAMA
REKLAMA

Štai keli patarimai, padėsiantys atgauti dovanojimo malonumą.

1 – pasižymėkite

Klausykite: jūsų artimieji ne visada aiškiai, tačiau vis tiek pasako kažkokius savo troškimus. Problema, kad dažnai šios naudingos informacijos tiesiog neįsidėmime. Taigi, nusipirkite mažytę užrašų knygelę, skirtą „ypatingoms dovanų idėjoms“, kurioje užsirašysite visus išgirstus norus.

REKLAMA

2 – kiekvienam savo eilė

Tėvai, uošviai, brolis, sesuo, draugas, vaikai... Tikrai nereikia pirkti dovanų visiems iš karto: nuvargsite ir galiausiai nieko nerasite. Laikykitės sugalvoto plano: šiandien ieškau dovanų uošviams, rytoj – vaikams. Tik planuodami nieko nepamiršite ir išvengsite blaškymosi.

3 - pirkite internetu

Prieššventiniais savaitgaliais baiminatės sausakimšų parduotuvių? Rinkitės internetines parduotuves. Ar tai būtų DVD, knygos, aukštos kokybės technika, ar net maisto produktai – galite iš karto juos užsisakyti bei pasirinkti tiesioginį pristatymą dovanos gavėjui. Viskas atliekama greitai – taigi daiktai turėtų pasiekti adresatą prieš Kalėdas!

REKLAMA
REKLAMA

4 – atskleiskite svo kalėdinius troškimus

Ar pasakėte artimiesiems, ką norėtumėte gauti Kalėdoms? Tai tikrai neegoistiška. Kai pasakote, ko norite, jūsų pašnekovas turėtų padaryti tą patį...ir tada jūs vėl pasiimsite savo mažąją knygelę.

5 – nebijokite pavėluoti

Jei radote ne visas dovanas, susitarkite su savo artimaisiais, kad įteiksite jas po švenčių. Juk svarbiausia – ramiai praleisti Kūčias. Nieko neišlošite, jei nervinsitės, kad neradote visų dovanų arba neturite būtent tos, kurios labiausiai jam/jai reikėjo. Nors ir pavėluotai, verčiau įteikti patinkančią dovaną! Be to, sausį pasitaiko išpardavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6 – eikite apsipirkti ne vienas

Geriau jai nupirkti mėlyną ar žalią suknelę? Negalite išrinkti iš daugybės galimų dovanų? Kažkieno pagalba gali labai praversti. Taigi, keliaukite į dovanų paiešką su draugu: galėsite pasidalinti idėjomis dėl pirkinių ir gauti naudingų patarimų.

7 – pasidomėkite

Jei norite įteikti originalią dovaną, kruopščiai peržvelkite specializuotus katalogus arba internetinius tinklalapius.

8 – nupirkite čekį

Jeigu iš tikrųjų neturite jokių idėjų, liaukitės sukti galvą ir nervintis. Tiesiog nupirkite dovanų čekį.

REKLAMA

9 – nepersistenkite

Kad rastumėte puikią dovaną, neapsistokite ties idealios dovanos idėja! Per daug stengdamiesi, rizikuojate nepataikyti!

10 – nebūkite savanaudžiai

Dovanos teikiamos savanoriškai, negalvojant gauti tokios pat vertės daiktą iš kito žmogaus. Jeigu randate dovaną, kuri patiks jos gavėjui – pirkite nemąstydami, ką jums padovanos mainais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų