REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė nusprendė perkelti darbo dieną iš gruodžio 24-osios, Kūčių penktadienio, į kitų metų vasario 19-ąją, šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Šiai alternatyvai pritarta atsižvelgus į tai, kad dauguma žmonių greičiausiai jau turi planų gruodžio 18 dienai, kuriuos koreguoti gali būti sudėtinga tiek dirbantiesiems, tiek verslininkams, skuboti pasikeitimai žmonėms gali sukelti nepatogumų.

REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko teigimu, buvo svarstomos dvi alternatyvos - šių metų gruodžio 18-oji arba kitų metų vasario 19-oji - kada reikėtų atidirbti už laisvadienį per Kūčias.

„Nulėmė tie argumentai, kad ir darbą, ir poilsį reikia planuoti iš anksto. Toks skubus darbo dienos perkėlimas į gruodžio 18-ąją daug kam sujaukė planus. Darbdavių, darbuotojų atstovai tikrai aktyviai išsakė savo nuomones iki Vyriausybės pasitarime priimant sprendimą, ir džiaugiuosi, kad argumentai buvo išgirsti ir ministrai po diskusijų priėmė vieningą sprendimą“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė D. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad šių metų gruodžio 9d. Seimas priėmė Darbo kodekso pataisas, nuo kitų metų skelbiančias gruodžio 24-ąją – Kūčias – šventine diena.

Taip pat buvo priimtas ir protokolinis sprendimas – kreipimasis į Vyriausybę, kad Kūčios nedarbo diena būtų paskelbtos ir šiemet.

Seimas nepritarė Vyriausybės siūlomam variantui, kad Kūčių laisvadienis būtų įteisintas gegužės 1 dieną minimos Tarptautinės darbo dienos šventės sąskaita. Priėmus Darbo kodekso pataisą dėl Kūčių įtraukimo į šventinių dienų sąrašą, jame yra 15 dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų