REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mintys apie savižudybę, aplinkinių pašaipos, kelionės po koncertų į reanimaciją ar dainos prabėgus vos kelioms valandoms po artimųjų mirties – tokia sprangi humoristų duona.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertas po tėvo mirties

Ne paslaptis, kad neretai aktoriai, valgantys duoną iš to, kad linksmina žmones, sulaukia aplinkinių pagiežos, pykčio ir keršto. Kartais į sceną lipti tenka netrukus po artimųjų mirties. Būtent taip nutiko žinomai aktorei Larisai Kalpokaitei.

REKLAMA

„Ruošiausi koncertui, jau buvau nusigrimavusi, apsirengusi. Staiga suskambo telefonas. Man pasakė, kad mirė tėtis. Nuvažiavome ten, kadangi turėjau eiti koncertuoti, nesulaukiau, kol jį išsiveš. Atidainavau visą koncertą, abi dalis. Žiūrovai nieko nesuprato, tik labai gera draugė pastebėjo, kad kažkas ne taip. Žinojau, kad negaliu verkti, nes iš karto „sės“ balsas“, – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ prisiminė prieš šešerius metus įvykusią istoriją aktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Panašią situaciją teko patirti ir Lietuvos anekdotų karaliumi tituluojamam Raimundui Šilanskui, kuriam telefonas suskambo lipant į sceną. Skambinusieji pranešė apie artimo bičiulio mirtį. „Žiūrovui nerūpi, kas vyksta Šilansko gyvenime. Jis atėjo, nusipirko bilietą, atsisėdo tarp kitų ir nori pasilinksminti. Tai, kad išėjo vienas brangiausių mano gyvenime žmonių, žiūrovams nerūpi“, – laidoje kalbėjo humoristas.

Susipykę su humoru

Humoras ne tik linksmina. „Kartais pasakytas juokas televizijoje gali sugrįžti realiame gyvenime“, – pasakojo dainininkė Vitalija Katunskytė, visai neseniai pajutusi tai savo kailiu. Viename laidos „Valanda su Rūta“ filmavime ji pajuokavo, kad ieško vyro, dar kitame – kad moterys galėtų pasidalyti savo sutuoktiniais, mat gerų vyrų Lietuvoje per mažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirodo, juokaiti reikia atsargiau. Supratau, kad lietuvaičiai yra susipykę su humoru. Po laidos, kurioje juokavau, kad ieškau gyvenimo draugo, ėjau į parduotuvę ir girdžiu, moteriškės už nugaros kuždasi: „Va, Vitalija sulieknėjo, neblogai atrodo, bet matai, kaip jai sunku, per televiziją vyro ieško.“ Ir dukra pasakojo, kad apkalbų girdėjo įvairiausių“, – kvatodama pasakojo V. Katunskytė.

Vis dėlto ne visada norisi juoktis. Moterį pastaruoju metu pasiekia ir anoniminiai skambučiai su keiksmais dėl frazės apie vyrų dalybas, o pašto dėžutėje netelpa laiškai nuo vyrų, norinčių tapti jos gyvenimo draugais. „Visokių tų laiškų būna. Na ką, perskaitau, sudraskau ir išmetu į šiukšliadėžę“, – kalbėjo pašnekovė.

REKLAMA

Asmenybė ar personažas

Laidoje „Valanda su Rūta“ apsilankęs verslininkas Gediminas Juodeika tikino, kad žmonės, kurie scenoje nuolat šypsosi ir juokauja, tikrame gyvenime yra visai kitokie. „LNK televizijoje pradėjau dirbti prieš daugelį metų. Anksčiau būdavo rengiami humoro maršai po Lietuvą. Aš, aišku, žiūrėdavau ir žavėdavausi R. Šilansku, Artūru Zakarausku. Pradėjęs dirbti televizijoje buvau dar tas pats žiūrovas, viską matęs iš kitos pusės. Pirmąkart pamačiau A. Zakarauską – neįsivaizduojate, koks šokas mane ištiko“, – prisiminė G. Juodeika.

REKLAMA

Anot jo, žmonės net gatvėje pamatę savo mėgstamus humoristus tikisi, kad šie puls juokauti ir juos linksminti. „Žmonės dažnai painioja personažą ir asmenybę. Juk visi jie – aktoriai ir humoristai – yra žmonės“, – pabrėžė vyras.

Jam pritarė ir R. Šilanskas, prisiminęs visai neseną įvykį. „Laukiau Laukuvoje, kol mane pasiims. Turėjau važiuoti į koncertą. Užėjau palaukti į kavinę, o ten – keturi jaunuoliai, aišku, girti. Pamatė mane, pradėjo šaukti, žadėt man 50 gramų, kviesti prisėsti, pajuokauti. Pasakiau jiems, kad skubu į koncertą, laukiu žmogaus, todėl nesu pasiruošęs. Išgirdau: „Tu čia ką, „pasikėlęs“, kad prie „chebros“ nenori sėst?!“. Man tikrai nebuvo juokinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įlūžo į sceną

Kartais juoko pro ašaras būna ir dėl to, kad įvyksta kas nors nelaukto. Dainininkei V. Katunskytei bene geriausiai įsiminė vienas koncertas Marijampolėje. „Prieš koncertą kalbėjausi su organizatoriais. Jie sakė, kad remontavo salę, kurioje teks koncertuoti, bet nespėjo sutvarkyti grindų. Žiūriu į tas grindis ir matau prikaltus kvadratus. Kai paklausiau, kas tai, man paaiškino, kad prieš porą savaičių ten įlūžo Žilvinas Žvagulis, todėl man reikėtų elgtis atsargiau“, – prisiminė moteris.

Deja, išvengti netikėtumų nepavyko. Įpusėjusi koncertą V. Katunskytė perdavė mikrofoną dukteriai ir pati bandė nulipt nuo scenos, tačiau įlūžo. „Aš įstrigusi, o žiūrovai juokiasi. Jiems atrodo, kad taip turėjo būti. Tik pamatę, kad verkiu, nes man skauda ir mane rimtai traukia lauk iš skylės, ėmė atsiprašinėti“, – pasakojo atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų