REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis Briuselyje gruodžio 13–14 dienomis dalyvaus Europos Sąjungos užsienio reikalų tarybos (URT) ir Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdžiuose.

REKLAMA
REKLAMA

URT ES šalių diplomatijos vadovai tęs diskusiją apie ES santykius su strateginiais partneriais, aptars politinę situaciją Moldovoje, Vakarų Balkanuose (Bosnijoje ir Hercegovinoje, Kosove), Afganistane, Somalyje ir Sudane.

REKLAMA

ES užsienio reikalų ministrai aptars Kazachstano sostinėje Astanoje vykusio Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) valstybių vadovų susitikimo rezultatus. A. Ažubalis pristatys Lietuvos pirmininkavimo ESBO 2011 metais prioritetines kryptis.

URT taip pat bus svarstoma daugiašalių derybų su Iranu eiga, Artimųjų Rytų taikos procesas ir ES veikla Gazos ruože, bus diskutuojama dėl ES užsienio politikos prioritetų 2011 metais.

REKLAMA
REKLAMA

BRT ketinama priimti išvadas dėl ES plėtros ir dėl reagavimo į nelaimes pajėgumų stiprinimo, aptarti pasirengimą 2010 metų gruodžio 16–17 dienomis rengiamam Europos Vadovų Tarybos susitikimui ir 2011 metų vasario 4 dienos Europos Vadovų Tarybos darbotvarkę.

Šiuo metu ES pirmininkaujanti Belgija pristatys penktąją ekonominės, socialinės ir teritorinės sanglaudos įvertinimo ataskaitą ir pranešimą apie strategijos „Europa 2020“ įgyvendinimo pažangą.

Lietuvos diplomatijos vadovas, pasak URM pranešimo, Briuselyje taip pat dalyvaus ES ir Rytų partnerystės šalių ministrų susitikime, Europos liaudies partijos (EPP) ministrų darbo vakarienėje, susitiks su ES mokesčių, muitų, audito ir kovos su sukčiavimu komisaru Algirdu Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų