REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėms Valstijoms siekiant užglaistyti galimus nesutarimus dėl interneto svetainės „WikiLeaks" paviešintų JAV slaptų dokumentų, JAV prezidentas Barack Obama šeštadienį pareiškė Turkijos ir Meksikos vadovams, kad „WikiLeaks" veiksmai yra „apgailėtini ir smerktini".

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama telefonu atskirai kalbėjosi su Turkijos premjeru Redžepu Tajipu Erdoganu ir Meksikos prezidentu Felipe Calderonu. Lyderiai užtikrino, kad „WikiLeaks" kampanija nepakenks jų valstybių santykiams su Vašingtonu, teigia Baltieji rūmai.

REKLAMA

Turkiją minintys JAV slapti dokumentai atskleidė, kad JAV diplomatai abejoja NATO sąjungininkės patikimumu ir mano, kad šalies valdžia yra susiskaldžiusi.

„Prezidentas pareiškė apgailestavimą dėl smerktinų „WikiLeaks" veiksmų. Abu lyderiai sutarė, kad tai nepakenks artimam JAV ir Turkijos bendradarbiavimui", - teigiama Baltųjų rūmų pranešime.

B. Obama panašiai kalbėjo ir su Meksikos vadovu, kurį gyrė už Meksikos Kankuno mieste surengtos tarptautinės klimato kaitos konferencijos rezultatus.

Pasak „WikiLeaks" publikuotų JAV valstybės departamento dokumentų, aukštas Meksikos pareigūnas pareiškė, kad vyriausybei gresia pavojus netekti kai kurių šalies regionų kontrolės, ją gali perimti galingi narkotikų karteliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų