REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos ministras pirmininkas Silvijus Berluskonis (Silvio Berlusconi) kaltinamas perkąs opozicijos parlamentarų balsus prieš kitą savaitę planuojamą nepasitikėjimo juo balsavimą, informuoja „Press TV".

REKLAMA
REKLAMA

Italijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl kaltinimų, esą S. Berluskonis bandė papirkti opozicijos parlamentarus ir taip užsitikrinti jų paramą per kitą savaitę rengiamą nepasitikėjimo juo balsavimą. Tyrimas buvo pradėtas į pareigūnus kreipusis opozicinei partijai „Italijos vertybės".

REKLAMA

Partijos lyderis Antonijus de Pjetras (Antonio Di Pietro) policijai pasiskundė po to, kai du partijos parlamentarai netikėtai pareiškė išreikšią pasitikėjimą S. Berluskoniu.

Antradienį Italijos parlamente rengiamas nepasitikėjimo Italijos ministru pirmininku balsavimas - tai esminis išbandymas dabartinei šalies vyriausybei.

Italijos žiniasklaida skelbia, kad S. Berluskonio sąjungininkai visais būdais stengiasi gauti paramą iš opozicijos parlamentarų ir netgi mainais už paramą S. Berluskoniui siūlo, pavyzdžiui, sumokėti būsto paskolą.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies parlamente jau penkis pastaruosius mėnesius nėra aiškios daugumos, todėl antradienio balsavimas toks svarbus šalies vyriausybei. Jei parlamentarai išreikš nepasitikėjimu ministru pirmininku, tai reikš, kad jis bus priverstas atsistatydinti.

Dauguma ministrų mano, kad vyriausybei pavyks atsilaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų