REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBC žurnalistas Stivas Rozenbergas (Steve Rosenberg) teigia gavęs informacijos, kad Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas galvoja apie galimybę 2012 metais prezidento rinkimuose siekti antros kadencijos, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

D. Medvedevas dažnai vadinamas jaunesniuoju Rusiją valdančio dueto nariu– už jį vyresnis ir įtakingesnis yra ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.

REKLAMA

JAV diplomatai netgi mano, kad D. Medvedevas primena Robiną (Robin), o V. Putinas– Betmeną (Batman) iš populiarių komiksų. Manoma, kad per 2012 metų prezidento rinkimus V. Putinas sieks sugrįžti į prezidento postą.

Tačiau vienas iš D. Medvedevo artimiausių patarėjų Arkadijus Dvorkovičius kol kas aiškiausiai iš visų davė suprasti, kad D. Medvedevas norėtų išsilaikyti prezidento poste ir toliau.

Rusijos prezidentūroje S. Rozenbergas paklausė A. Dvorkovičiaus, ar D. Medvedevas norėtų antrajai kadencijai pasilikti Kremliuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad norėtų. Kitu atveju jis taip nesistengtų dirbti ties naujomis iniciatyvomis, kurias pristatė",– mano Rusijos prezidento patarėjas ekonomikos klausimais.

„Bet kuris prezidentas, kuris tiki, jog kitais metais postą paliks, elgtųsi kitaip. Manau, kad visi, kurie stebi D. Medvedevo veiklą, tiki, kad jis norėtų ir toliau eiti prezidento pareigas ir tęsti 2008 metais pradėtus darbus",– sakė patarėjas. D. Medvedevo dienotvarkės pirmenybė– Rusijos modernizavimas ir šalies ekonomikos įvairovė, nesiremiant išskirtinai dujomis ir nafta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Medvedevui pradėjus eiti Rusijos prezidento pareigas, žodis "modernizacija" tapo pagrindiniu terminu, nuolat figūruojančiu prezidento kalbose. BBC žurnalistas pastebi, kad norėti būti perrinktam prezidentu ir būti perrinktam yra du skirtingi dalykai. Visų pirma D. Medvedevas turi įtikinti V. Putiną, kad jo dalyvavimas prezidento rinkimuose yra gera idėja.

„Atsižvelgiant į konstruktyvią jų partnerystę ir draugiškus santykius, jie susės prie bendro stalo ir nutars, kam derėtų eiti į rinkimus. Tačiau galutinis sprendimas dar nepriimtas. Sprendžiant iš to, ką girdėjau iš D. Medvedevo, jis neatmeta galimybės, kad eis į rinkimus, ir manau, kad nori tai padaryti",– sakė A. Dvorkovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų