REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje įžiebiamos pagrindinės sostinės eglės Katedros ir Rotušės aikštėse, nušvis bei stilizuota eglė – Vilniaus televizijos bokštas.

REKLAMA
REKLAMA

Eglių įžiebimo švente sostinėje prasideda tradicinis projektas „Kalėdos sostinėje 2010“.

REKLAMA

Katedros aikštėje šeštadienio vakarą bus įžiebta konstrukcinė eglė, į kurios vidų šįmet bus galima įvažiuoti

Kalėdų traukinuku – tai šių metų staigmena. Prie pagrindinės sostinės ir visos Lietuvos Kalėdų eglės susirinkusių vilniečių ir miesto svečių tą vakarą laukia ir muzikinis spektaklis „Žiemos tango“. Jame pagrindinius vaidmenis kuria Evelina Anusauskaitė, Vaida Genytė, Justas Lapatinskas, dalyvaus choras „Liepaitės“ ir šokėjų grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Odminių skvere šalia Katedros aikštės tradiciškai šurmuliuos Kalėdų miestelis – 24 nameliuose įsikurs apie 40 amatininkų, bus prekiaujama suvenyrais, kalėdiniais meduoliais ir karštais gėrimais. Gruodžio 11 ir 18 dienomis čia vyks Maltos ordino labdaros akcija „Maltiečių sriuba“, skirta skurstantiems ir vienišiems žmonėms.

Rotušės aikštėje šeštadienį bus įžiebta natūrali eglė, augusi šalia Vilniaus neįgaliųjų ugdymo centro „Viltis“ ir papuošta vaikų sukurtais originaliais rankų darbo žaislais. Rotušės aikštėje išaugs ir ledo skulptūra, kurios viduje bus įšaldyti du milžiniški šokolado luitai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tą patį vakarą nušvis ir aukščiausia Kalėdų eglė – Vilniaus televizijos bokštas, kurį apšvies 6 tūkstančiai lempučių, sukabintų ant šešių kilometrų ilgio girliandų. Bus gražiai apšviestos ir centrinės sostinės, ir senamiesčio gatvės bei Konstitucijos prospektas.

Vilniaus miesto eglės ir puošnios gatvės švies iki kitų metų sausio 8 dienos, kad visos krikščionių konfesijos galėtų gražioje sostinėje atšvęsti Kalėdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų