REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Somalio žinyboms didelį galvos skausmą sukėlė pirmasis per daugelį metų į šalį atvykęs turistas.

REKLAMA
REKLAMA

Kanadietis Maikas Spenseris Baunas (Mike Spencer Bown) žinių agentūrai AFP Mogadišu pasakojo, kad imigracijos tarnybos pareigūnai niekaip negalėjo patikėti, kad jis, kaip nurodė prašyme gauti vizą, atvyko į šalį tik kaip turistas. Somalyje jau beveik 20 metų vyksta brutalus pilietinis karas.

REKLAMA

„Jie keturis kartus mėgino grąžinti mane į lėktuvą, bet aš rėkiau ir ėmiausi kitokių gudrybių, kol lėktuvas galiausiai išskrido“, - sakė kanadietis. Pareigūnai tada mėgino 41 metų vyrą perduoti Afrikos Sąjungos (AU) taikdariams. Jie niekaip negalėjo suprasti, kad jis į Mogadišu atvyko dėl malonumo.

„Mes niekada neturėjome tokio žmogaus, - sakė Omaras Mohamedas (Omar Mohamed) iš imigracijos tarnybos. - Jis pareiškė esąs turistas. Mes negalėjome tuo patikėti". Tačiau vėliau pareigūnai išsiaiškino, kad užsienietis sako tiesą. „Jis yra pirmasis žmogus, atvykęs į Somalį tik dėl malonumo. Deja, jis pasirinko netinkamą laiką“, - pridūrė O. Mohamedas, turėdamas omenyje žiaurų pilietinį karą.

Pats keliauninkas paprastai aiškino savo neįprastą kelionės tikslą. Jis teigė prieš kelerius metus atsisakęs verslo Indonezijoje ir nuo to laiko keliaująs aplink pasaulį. Iki šiol vyras aplankė 160 šalių. Somalyje jis esą iki šiol nebuvo buvęs. Čia jis ketina pasigrožėti gamtovaizdžiu ir paplūdimiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų