REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje esanti sporto ir pramogų arena tampa našta savivaldybei, BFL nuotr.

Pasibaigus euforijai dėl modernių sporto ir pramogų arenų statybų, savivaldybėms jos tampa akmeniu po kaklu. Slegiama milijoninių skolų Panevėžio valdžia priversta arenos valdytojo prašyti arenos valdytoją sumažinti koncesijos mokestį. Tuo metu tokia pat Šiaulių arena sėkmingai pati išsilaiko, gaudama beveik tris kartus mažiau lėšų, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Norėdamas sumažinti „Cido“ arenos mokestį, Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius priverstas lankstytis jos valdytojams – vilniečių bendrovės atstovams. Tik kol kas neatskleidžia, kaip sekasi vėl atnaujintos derybos.

REKLAMA

„Norime sumažinti mokestį ir tuo pat metu kalbame apie pačios arenos užimtumo padidinimą. Galbūt susiderėsime, kad ir savivaldybei būtų tam tikra nauda, gaunant dalį pajamų“, – kalbėjo V. Satkevičius.

Penkiolikai metų įsipareigojusi kasmet mokėti 2 mln. litų koncesijos mokestį, miesto valdžia į verslininkų sąžinę beldžiasi antrąkart – šiemet jau mokėta 10 procentų mažiau, tačiau milijoninių skolų slegiama savivaldybė vis tiek liko skolinga beveik 300 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau arenos valdytojas noro mažinti mokestį nerodo.

„Mes manome, kad jis yra toks, kad arena galėtų išgyventi. Jei mokestis būtų mažesnis, arena net negalėtų išgyventi tokiais sudėtingais metais, kaip dabar“, – tvirtina įmonės „Seven Entertainment“ direktorius Vidmantas Šiugždinis.

Tuo metu tokio pat dydžio Šiaulių arenai išlaikyti Šiaulių savivaldybė moka beveik tris kartus mažiau nei Panevėžys. Pasak arenos valdytojo, kas trečią dieną vykstančiuose renginiuose per metus apsilankė apie 150 tūkstančių žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sakyti, kad labai blogai, negalėtume. Nes ypatingai dabar, kada pakankamai renginių tiek lapkritį turėjom, tiek gruodį nemažai renginių bus, tai tikrai skųstis negalime“, – sakė viešosios įstaigos „Pramogų sala“ generalinis direktorius Gintaras Radavičius.

Panevėžio arenos valdytojui pagal sutartį per metus pakanka surengti ne mažiau kaip 50 renginių ir pritraukti ne mažiau kaip 50 procentų žiūrovų.

„Pasiryžtame daryti renginį, kuris yra nuostolingas, vien tam, kad jis įvyktų. Tai nėra itin lengvas sprendimas, bet mes vis tiek juos darome, mes turim įsipareigojimą“, – teigė „Seven Entertainment“ direktorius.

REKLAMA

Kai kurie tarybos nariai mano, kad ankstesnės miesto valdžios pasirašyta sutartis koncesininko toli gražu neverčia verstis per galvą ir garantuoja ramų gyvenimą.

„Operatorius turėtų būti suinteresuotas pritraukti tokius renginius, kurie būtų įdomūs panevėžiečiams ir jų svečiams, bet nuo šitos prievolės jie irgi yra atleisti. Tad jie gali net neorganizuoti renginių, jeigu jiems užtenka koncesijoje numatytų 2 mln. litų pragyvenimui“, – sakė Panevėžio tarybos narys Valdemaras Jakštas.

Tačiau kol kas Panevėžio valdžia iš koncesininko gali tikėtis tik malonės. Mat sutartį galima koreguoti tik abipusiu sutarimu, kurį tikimasi pasiekti iki Naujųjų metų.

Zina Paškevičienė, Jevgenijus Bardauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų