REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus mieste nuo gruodžio Lietuvos pašto skyriuose nebemokant socialinių išmokų, jų gavėjai užplūdo „Snoro" banko kioskus.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį prie dažno banko „Snoras" taupomojo skyriaus sostinėje ir jos apylinkėse nuo pat ryto nusidriekė žmonių eilės. Taip nutiko, nes nuo gruodžio pasikeitė socialinių išmokų –išmokų vaikams, socialinių pašalpų, šalpos išmokų –išmokėjimo ir pristatymo tvarka. Dabar asmenys, kurie socialines išmokas atsiimdavo pašto skyriuose, jas nuo 10 iki 24 mėnesio dienos turi atsiimti banko "Snoras" taupomajame skyriuje. Vilniaus miesto savivaldybėje tokių vietų yra 21. Anksčiau socialinių išmokų gavėjai pinigus atsiimdavo 58 Lietuvos pašto skyriuose.

REKLAMA

Eilėje šaltyje ne po vieną valandą lūkuriavę žmonės teigė esą nepatenkinti naująja tvarka, ilgomis eilėmis, nesaugumu.

„Kodėl mes, moterys su vaikais, turime eilėje laukti pašalpos? Reikia stovėti eilėje su visokiais narkomanais, „kalėjiminiais", –Eltai sakė daugiavaikė motina Daiva.

Banko "Snoras" atstovai patikino penktadienį pajutę didesnį nei įprasta klientų antplūdį.

„Daug žmonių kreipiasi ir stengiamės aptarnauti, kad visi gautų tą pašalpą", – teigė banko atstovas Tomas Vaišvila.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sako, kad yra labai svarbu, jog žmonės laiku gautų jiems priklausančias socialines išmokas ir pašalpas, kad jos nevėluotų ir gavėjus pasiektų patogiu būdu. Pasak ministerijos, pagal šiuo metu galiojančią tvarką, žmogus pats gali apsispręsti, kaip jis norėtų gauti socialinę paramą: ar kad pinigai jam būtų pervedami į sąskaitą banke, o gal jis pats norėtų ateiti pasiimti pinigų į banko skyrių.

„Svarbu, kad šį savo norą žmogus išreikštų teikdamas prašymą ir jame tai įtvirtintų. Socialinių išmokų ir pašalpų išmokėjimą organizuojančios savivaldybės, gavusios lėšas iš valstybės biudžeto, turi užtikrinti, kad visus socialinės paramos gavėjus jos pasiektų laiku, niekam nekeltų nepatogumų. Jei pasikeitimai Vilniuje išmokant socialines išmokas ir pašalpas gyventojams kels sunkumų, sukels žmonių nepasitenkinimą, ministerija, kaip ir visada, padės ieškoti būdų kilusioms problemoms spręsti, nes šiuo atveju svarbiausias yra žmogus ir jo interesai. Kitaip tariant, jei ministerijai kils abejonių, kad naujoji tvarka netenkina žmonių poreikių, situacija bus analizuojama, ieškoma geriausių išeičių ir sprendimų", –ministerijos poziciją išsakė jos atstovė Lina Bušinskaitė.

Vilniaus miesto socialinės paramos centro duomenimis, sostinėje lapkritį šalpos išmokų gavėjų buvo 17 280, išmokų vaikams gavėjų –10 361, socialinės pašalpos gavėjų –9 961.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų