REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 18 m. Deividas Danusas kaltinamas sukėlęs gaisrą benamių pamėgtame apleistame name Kuršėnuose ir pražudęs ten nakvoti susiruošusių varguolių porą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Gaisras Pavenčio gatvėje stovėjusiame apleistame name įsiplieskė pernai, vėlų gruodžio 31–osios vakarą. Užgesinus gaisrą namo palėpėje rasti dviejų visiškai sudegusių žmonių palaikai.

REKLAMA

Nustatyti jų asmenybes mūsų šalies specialistams padėjo kolegos iš Lenkijos Teismo genetikos instituto. Paaiškėjo, kad ugnis pražudė asocialų gyvenimo būdą pasirinkusius 33 m. Nerijų J. ir jo draugę 27 m. Romą B.

Dviejų žmonių gyvybes pasiglemžusio gaisro tyrėjų akiratyje atsidūrė 4 kartus teistas D.Danusas. Valkataujantis jaunuolis pernai, dar būdamas nepilnametis, susidėjo su pusbrolio žmona Laura, kuri tuo metu buvo pasprukusi nuo griežto sutuoktinio.

REKLAMA
REKLAMA

Kuršėnuose sutikti pažįstami porelei pasiūlė pagyventi apleistame name prie Ventos upės. Name, į kurį buvo galima patekti pro lango ertmę, D.Danusas su pusbrolio žmona praleido kelias paras.

Vakar teisme liudijusi D.Danuso pusbrolio žmona Laura prisiminė, kad pernai gruodžio 31–osios vakarą su D.Danusu vaikščiojo po Kuršėnus. Prieš vidurnaktį grįžę į savo būstą rado jį užimtą.

Atminties spragomis teisme skundęsis D.Danusas padrikai pasakojo, kad palypėjęs kopėčiomis iki palėpės, pamatė ten degančias žvakes, girdėjo ir žmonių balsus. Vaikinas prisipažino nusileidęs žemyn, padegęs tuščią plastikinį butelį ir palikęs jį ant stalo. Po to išlipęs per langą pas kieme jo laukiančią Laurą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Danusas teisme aiškino, kad gaisrą sukėlė tikėdamasis, jog name esantys žmonės pajus dūmus, pasišalins ir atlaisvins nakvynės vietą jam su Laura. Tačiau nusikaltimo vakarą jiedu nelaukė, kol žmonės, gelbėdamiesi nuo gaisro, išbėgs iš namo. Abu patraukė ieškoti nakvynės kitur.

Laura teisme pasakojo, kad nuo laikino savo būsto jau buvo nuėję apie kilometrą, kai atsigręžę išvydo ugnies pašvaistę. Esą tada D.Danusas jai ir pasakęs, kad name padegė „plastmasę“.

Kaltę pripažįstantis D.Danusas teisme pateikė naują versiją, kad namas užsidegti galėjo ne nuo jo padegto butelio, o nuo žvakių, kurias palėpėje esą degino jų būstą užėmusi pora. Tačiau į posėdį iškviestas ugniagesys gelbėtojas paliudijo, kad gaisro židinys buvo pirmame aukšte.

REKLAMA

Žuvusio vyro brolis iš kaltinamojo siekia prisiteisti 50 tūkst. litų neturtinei ir daugiau negu 2 tūkst. litų turtinei žaloms atlyginti. Kitas nukentėjusysis, netekęs sesers, ieškinio nepareiškė. „Sesers jau nesugrąžinsi, o iš šito aš nežinau, ko paprašyti“, – rodydamas į teisiamąjį sakė nukentėjusysis. Kitas teismo posėdis numatytas ateinančių metų sausį.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų