REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beisbolo lazda 38-erių Renaldui Taločkai bumerangu sugrįžo saulėtojoje Ispanijoje. Nuo bausmės vykdymo ir kitų įtarimų besislapsčiusiam bėgliui atsakomybės nepavyks išvengti. Vyrui teks atlikti laisvės atėmimo bausmę už sunkiai sutrikdytą jauno šiauliečio Daivaro Pašviesčio sveikatą ir stoti prieš teismą dėl kitų pateiktų kaltinimų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo atpildo bėgo ir sėbrai

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, policijos pareigūnai R. Taločką iš Ispanijos parvežė prieš porą savaičių ir „patupdė" jį į Šiaulių tardymo izoliatorių. „Atpildo vyrui išvengti nepavyks, nors jis, kaip ir jo sėbrai, labai stengėsi", - tvirtina policijos atstovė spaudai.

REKLAMA

38-erių metų Renaldą Taločką, trisdešimtmetį Rimą Krivicką ir 24-erių metų Laimoną Kirną į teisiamųjų suolą „atvedė" 2007-ųjų balandžio 29-osios vidurdienį padarytas nusikaltimas. Dainavos gatvėje esančio namo kieme trijulė beisbolo lazda stipriai sumušė dvidešimtmetį Daivarą Pašviestį. Kaltinamasis L. Kirna pareigūnams teigė, kad D. Pašviestį seniai pažinojo. Prieš incidentą vaikinai susipyko, tarp jų prasidėjo karas, kuris galiausiai baigėsi teismu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltino smaugus

Kaltinamasis L. Kirna pasakojo, kad 2007-ųjų balandžio 24-osios vakarą jis buvo susiruošęs pabėgioti Talšos ežero pakrante. Esą bėgdamas pakrante jis pamatė D. Pašviestį. Šis neva priėjo prie jo ir smogė lazda į pečių sritį. L. Kirna teigia nenuleidęs rankų ir puolęs grumtis. Jo teigimu, D. Pašviestis jį bandė smaugti, ne kartą smogė į galvą. L. Kirna tikino, kad muštynes nutraukė pro šalį važiavę policijos patruliai.

Apklausos metu kaltinamasis teigė nežinąs, kodėl D. Pašviestis puolė jį. Tą dieną istorija nesibaigė. Anot L. Kirnos, naktį iš balandžio 24-osios į 25-ąją kažkas subraižė jo mamos automobilį „Volkswagen Golf". Mašina stovėjo Ežero gatvės 65-ojo namo kieme. L. Kirna pamatęs „išgražintą" mašiną pamanė, kad pirštus galėjo prikišti D. Pašviestis, tad nutarė vaikiną „pamokyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po gaudynių mašina – smūgių kruša beisbolo lazda

2007-ųjų balandžio 29-ąją L. Kirna pasiėmė beisbolo lazdą, įsidėjo ją į mamos „golfą" ir Vytauto gatve išvažiavo centro link. L. Kirna prisiminė, kad prie lopšelio-darželio pamatė D. Pašviestį ir automobiliu jį nusivijo per Dubijos pagrindinės mokyklos stadioną. Gaudynės tęsėsi aplink baseino „Delfinas" pastatą.

Apklausos metu kaltinamasis prasitarė, jog prie betoninės tvoros, skiriančios stadioną nuo gyvenamųjų namų, automobiliu kliudė nuo jo sprunkantį vaikiną. L. Kirna pasakojo, kad D. Pašviestis griuvo ant žemės, bet atsistojęs vėl puolė bėgti. Tuomet iš „golfo" iššoko ir pats L. Kirna. Jis prie bendrabučio pasivijo D. Pašviestį ir dukart smogė į kojas, kad šis sustotų. Parklupusį ant žolės bėglį užpuolęs L. Kirna smogė jam beisbolo lazda į galvą.

REKLAMA

Šokiravo ir pareigūnus

„Nusikaltimas pakraupino daug visko mačiusius pareigūnus ir vieno Šiaulių mikrorajono gyventojus, tapusius žvėriško susidorojimo su vaikinu liudininkais", - teigia G. Smagriūnienė.

Medikai konstatavo, kad D. Pašviesčiui lūžo kaukolės pamato kaulai, kraujas išsiliejo į smegenis. Nukentėjusysis nuo tokių traumų buvo pasmerktas vegetuoti ir iki šių metų rugpjūčio buvo komos būsenos. Rugpjūčio 3-iąją ligoninėje vaikinas mirė.

Sunkiu sveikatos sutrikdymu įtariamą trijulę policijos pareigūnai sulaikė jau nusikaltimo dieną. Po metų, 2008-ųjų balandžio 24-ąją, dėl D. Pašviesčio sumušimo jie stojo prieš Šiaulių apygardos teismą. Švelnus nuosprendis šokiravo ne tik nukentėjusiojo artimuosius, bet ir pačius policijos pareigūnus. L. Kirna pripažintas kaltu dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, du jo bendrininkai – R. Krivickas ir R. Toločka - nuteisti dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

REKLAMA

Anksčiau už vagystę teistam L. Kirnai skirti treji su puse metų nelaisvės, šešis kartus už plėšimus, netikrų pinigų realizavimą, sveikatos sutrikdymą ir sukeltą eismo įvykį teistam R. Krivickui - pusantrų metų, penkiskart už vagystes ir plėšimus teistam R. Taločkai - taip pat pusantrų metų nelaisvės.

Laukia dar vienas teismas

Nuosprendis apskųstas šių metų gegužę. Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė L. Kirnai skirtą trejų su puse metų kalėjimo bausmę pailginti iki penkerių su puse metų, R. Krivickui pusantrų metų kalėjimo bausmę pailginti iki šešerių su puse metų, o R. Taločkai pusantrų metų kalėjimo bausmę pailgino iki šešerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Taločkos laukia dar vienas teismas – dėl 2009-aisiais padaryto nusikaltimo. Vyras kaltinamas per išgertuves sumušęs 24-erių metų jaunuolį. Tąkart jis, kaip įtariama, smurtavo irgi negailestingai. Nukentėjusiajam lūžo šonkaulis, nulūžo trys dantys, sukrėstos galvos smegenys, kūnas nusėtas kraujosrūvomis. Balandžio 13-ąją dėl šio nusikaltimo R. Taločka turėjo stoti prieš teismą, tačiau į jį neatvyko. Todėl paskelbta paieška, paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Vyras suimtas tik po gero pusmečio, lapkričio viduryje - Ispanijoje. Trisdešimtmetis R. Krivickas anksčiau paskirtąją bausmę kalėjime jau yra atlikęs.

REKLAMA

Nuo teisėsaugos bėga į užsienį

Šiais metais į Šiaulius pargabentas ne vienas nuo bausmės vykdymo ar pateiktų kaltinimų besislapstęs šiaulietis. Kovą į Šiaulius parvežtas penkerius metus ieškotas Darius Navickas. Vyras  2002-aisiais nuteistas už moters nužudymą septynerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme. Nuteistasis ir kartu nusikaltimą padarę jo bendrininkai nuosprendį apskundė aukštesnės instancijos teismui. Kol teismas nagrinėjo skundą, D. Navickas išdūmė į Airiją.

Aušros Pašiškevičiūtės nužudymu kaltinamas Darius Mačys kaip prieglobstį buvo pasirinkęs Rusiją. Policijos pareigūnai šiauliečio ieškojo vienuolika metų.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų