REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytautas Kernagis. Pirmieji“ – taip vadinasi naujas legendinio artisto kompaktinis diskas, kurį išleido Vytauto Kernagio fondas. Šiame diske surinktos negirdėtos arba mažai kam girdėtos pirmosios Vytauto Kernagio atliekamos dainos. Diskas tęsia po Maestro mirties pradėtų leisti įrašų seriją ir yra antrasis po didžiulio populiarumo sulaukusio „Neatrastas Vytautas Kernagis“.

REKLAMA
REKLAMA

Disko „Pirmieji“ istorija prasidėjo prieš pusmetį, kai Vytauto Kenagio fondas aptiko seną magnetofono juostą, ant kurios dėžutės paties Maestro ranka buvo užrašyta „Pirmieji“.

REKLAMA

„Šioje juostoje radome 1972 metais buitinėje aplinkoje, Vytauto kambaryje įrašytas jo atliekamas dainas. Kai kurios dainos – gerai žinomos ir dainuotos dar ne kartą, tačiau šiame įraše ypač išsiskiria jauno Vytauto balsas ir savotiška interpretacija. Įrašo metu Vytautui Kernagiui buvo tik 21-eri metai“, – pasakoja Vytauto Kernagio fondo vadovas a. a. Maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis. Tik išleidus albumą paaiškėjo dar vienas unikalus faktai – albume skambantys dainų įrašai, ne tik pirmieji egzistuojantys Vytauto Kernagio dainų, bet ir pirmieji Lietuvoje dainuojamosios poezijos įrašai.

REKLAMA
REKLAMA

Juosta, kuriai net 38–eri metai, sena ir laiko paveikta, todėl disko leidėjams buvo kilę abejonių ar pavyks ją skaitmenizuoti ir atkurti ten esančius įrašus. Archyvinius įrašus naujam gyvenimui „prikėlė“ Artūras Pugačiauskas, dirbęs ir atkuriant bei restauruojant „Neatrasto Vytauto Kernagio“ įrašus.

„Sunkiausia buvo rasti juostinį magnetofoną, kuris tiktų šiai juostelei, mat reikėjo tokio magnetofono, su kuriuo ir buvo įrašyta ta juosta. Net ir apdorojus įrašus šiuolaikinėmis technologijomis, vietomis girdisi juostos bangavimas, kuris klausytojui turėtų priminti tuos senus laikus, kai gyvavo legendinis Vilniaus Brodas (dabartinis Gedimino prospektas) ir jame skambėjo šios dainos“, – pasakoja garso režisierius Artūras Pugačiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Albume „Vytautas Kernagis. Pirmieji“ – 23 dainos. Šalia žinomų dainuojamosios poezijos kūrinių – beveik pusė tokių dainų, kurios niekada nebuvo atliktos plačiajai auditorijai ir iki šiol nėra girdėtos. Disko leidėjai įsitikinę, kad per stebuklą išlikę ir šiame diske atgimę pirmieji Vytauto Kernagio įrašai galėjo būti žinomi nebent tiems, kas kartu su juo prieš 38 metus šias dainas dainuodavo ant suoliuko Vilniaus Brode.

Albumas „Vytautas Kernagis. Pirmieji“ išleistas ir įrašai restauruoti remiant „Lion's“ klubui. Jo vadovas Rimantas Stankevičius teigia, kad klubas, kuriam priklausė ir Vytautas Kernagis, laiko savo pareiga prisidėti prie Vytauto Kernagio atminimo išsaugojimo, naujų įrašų ir kitų projektų, todėl šis diskas – ne pirmas, kurį finansiškai remia „Lion's“. Naująjį albumą galima įsigyti visose prekybos vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų