REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kurią dieną teks atidirbti už laisvą Kūčių dieną, paaiškės pirmadienį. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlys  atidirbti gruodžio 18-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau buvo skelbta, ketvirtadienį Seimas priėmė Darbo kodekso pataisą, pagal kurią Kūčios įtrauktos į laisvadienių sąrašą. Ši pataisa įsigalios nuo kitų metų. Tačiau ir šiais metais Kūčių diena turėtų būti paskelbta laisva diena, nes Seimas bendru sutarimu priėmė protokolinį nutarimą, kuriuo siūl

REKLAMA

o Vyriausybei į gruodžio 24-ąją (Kūčių dieną) perkelti kurią nors poilsio dieną.

Seimas nepritarė Vyriausybės siūlomam variantui, kad Kūčių laisvadienis būtų įteisintas gegužės 1 dieną minimos Tarptautinės darbo dienos šventės sąskaita. Priėmus Darbo kodekso pataisą dėl Kūčių įtraukimo į šventinių dienų sąrašą, jame bus 15 dienų.

„Tai jeigu Seimas nutarė švęsti, negi mes priešinsimės? Seimas yra svarbiausia institucija. Išspręsime tą problemą (...). Pirmadienį tai bus vienas iš svarbiausių pasitarimo klausimų“, – penktadienį komentavo Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė teigiamai vertina Seimo priimtą sprendimą dėl Kūčių.

„Vertinu teigiamai. Aš katalikė“, – Eltai sakė I. Degutienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Lina Bušinskaitė patvirtino, kad ministerijos vadovas Donatas Jankauskas pirmadienį Ministrų kabinetui teiks siūlymą už laisvadienį per Kūčias atidirbti jau kitą šeštadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų