REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje pagrindinis klausimas buvo naujo mero rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA

Į šį postą, laisvą nuo spalio pabaigos, kai taryba iš mero pareigų atleido Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime piktnaudžiavimu tarnyba, didelės vertės svetimo turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu, valstybės tarnautojo papirkimu įtariamą Česlovą Daugėlą, pretendavo du kandidatai: socialdemokratų lyderis F.Džiautas ir mero pavaduotoja, laikinai einanti mero pareigas liberalcentristė Nijolė Makštutienė.

REKLAMA

Slapto balsavimo rezultatai buvo palankūs F.Džiautui. Iš posėdyje dalyvavusių visų 27 tarybos narių 15 palaikė socialdemokrato kandidatūrą, 11 - liberalcentristės, 1 biuletenis buvo negaliojantis.

Priminė 20 tarybos narių pareiškimą

Lapkričio pradžioje vykusiuose mero rinkimuose į šias pareigas pretendavo F.Džiautas ir konservatorių-krikdemų lyderis Dobilas Kurtinaitis. Tačiau nė vienas iš jų nesurinko tarybos narių balsų daugumos, nes daugelis tarybos narių balsavimo biuletenius padarė negaliojančiais.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar pretendentas į mero postą F.Džiautas sakė nekartosiantis praėjusiame tarybos posėdyje išdėstytų minčių, tik išvardijo daugiau kaip dešimt sričių, kuriose jis, kaip meras, ketina save realizuoti iki šios tarybos kadencijos pabaigos. Kaip jau žinoma, savivaldybių tarybų rinkimai vyks ateinančio vasario pabaigoje, o išrinkta nauja taryba į pirmą posėdį, kuriame turi būti renkamas meras, rinksis ne anksčiau kaip balandžio 12-ąją. Tądien į posėdį prieš ketverius metus rinkosi šios kadencijos taryba.

„Dvidešimt tarybos narių pasirašė pareiškimą dėl darbo naujoje koalicijoje, įvertinant politinės situacijos sudėtingumą miesto savivaldybėje, deklaruojant moralius, skaidrius tarimosi su gyventojais principus. Dabar svarbiausia atkurti pašlijusį savivaldybės autoritetą, atverti savivaldybės duris gyventojams ir miesto svečiams, su verslininkais tartis dėl darbo vietų kūrimo, tęsti investicinius projektus, iš naujo įvertinti sutartį su „Litesko" dėl šilumos tiekimo, svarstyti atliekų tvarkymo sistemos tobulinimą, daugiabučių namų renovaciją, prisidedant savivaldybei, gatvių ir perėjų apšvietimo, senos autobusų stoties sutvarkymo, miesto viešojo transporto klausimus", - kalbėjo F.Džiautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareiškimą dėl naujos koalicijos miesto taryboje sudarymo pasirašė socialdemokratų, konservatorių, tvarkiečių, socialliberalų ir liberalų atstovai.

„Vyrai į valdžią eina kaip į karą"

Laikinoji merė Nijolė Makštutienė, pretenduodama į mero pareigas, akcentavo: „Kalbama apie savivaldybės autoriteto, prestižo atkūrimą. Vyrai į valdžią eina kaip į karą. Šiuo advento laikotarpiu aš norėčiau išskirti bendrystę su visais. Kaip moteriai man sunku išgirsti visų lūkesčius likus 80 dienų mero poste. Aš stengiuosi dirbti kasdienius darbus, - pavyzdžiui, užtikrinti, kad dabar būtų valomos miesto gatvės. Savivaldybė vykdo keturiasdešimt investicinių projektų, kurių vertė apie 150 mln. litų. Man svarbu, kad būtų baigta naujo tilto per Nemuną statyba, Naujosios gatvės, Sporto rūmų rekonstrukcija, sutvarkyta Pirmojo Alytaus aikštė. Kai dviejų didžiųjų frakcijų kandidatai, pretendavę į mero postą, nesurinko daugumos palaikymo, aš pasirengusi prisiimti atsakomybę."

REKLAMA

Pasisakymų dėl abiejų kandidatų nebuvo. Prieš slaptą balsavimą F.Džiautas ir N.Makštutienė vienas kitam palinkėjo sėkmės.

Slapto balsavimo metu paaiškėjo, kad iš visų posėdyje dalyvavusių 27 tarybos narių 15 palaikė F.Džiauto kandidatūrą, 11 - N.Makštutienės, 1 balsavimo biuletenis buvo negaliojantis.

F.Džiautas mero pareigas pradeda eiti nuo šiandien, gruodžio 10-osios. Iki šiol jis dirbo Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Turto valdymo skyriaus vedėju.

Naujasis meras planuoja kitą tarybos posėdį sukviesti ateinančią savaitę. Jame turėtų būti sprendžiami vicemerų ir administracijos vadovo klausimai.

Al­ma MOS­TEI­KAI­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų