REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eidama susitikti su Dovile sukau galvą, kad turbūt nepažįstu kitos tokios jaunos moters, kuri keturis kartus skirtingose darbovietėse būtų sėkmingai ėjusi atsakingas direktoriaus pareigas (vaikiškų prekių parduotuvės „Tu Tuu“, prekybos centro „Vaikų miestas“, laisvalaikio drabužių parduotuvės „Pepe Jeans“ ir grožio salono „VDG Style“). O visai neseniai grožio salono „VDG Style“ direktorė tapo ir jo savininke.

REKLAMA
REKLAMA

Atviras Dovilės Mikalūnaitės (27) interviu apie pirmas investicijas, honorarus ir požiūrį į grožio pramonę.

REKLAMA

Kaip manote, kodėl į moteris, turinčias grožio saloną, kol kas vis dar žiūrima kreivokai? Tokį verslą turinčios damos aplinkinių yra vertinamos kaip sukūrusios sau erdvę kiaurą parą rūpintis savimi arba tarsi nesugebančios nieko daugiau.

Nežinau, ar žiūrima kreivokai. Aš manau, kad visi darbai yra tinkami, jei tik jie mums patinka.

Kiek laiko per dieną praleidžiate grožio salone pati?

Vieną du kartus užvažiuoju – nelabai galiu tam skirti visos dienos. Yra mokslai, reikia sūnelį iš mokyklos nuvežti į treniruotes. Save lepinu tikrai ne taip jau daug, kaip gali pasirodyti. Tinka ir posakis: batsiuvys be batų. Leki, leki ir nėra laiko iki galo pasirūpinti. Užsirašai kokiai procedūrai, paskui paskambina klientas ir išsibrauki – nejau klientą paliksi? (Šypsosi.)

REKLAMA
REKLAMA

Be dirigavimo grožio salonui, rūpinatės septynmečiu Emiliu, studijuojate dviejose aukštosiose mokyklose (Dovilė studijuoja ekonomiką ir dizainą – aut. past.). Kaip visur spėjate?

Kai noro yra, viskas įmanoma. Kartais jaučiuosi kaip voveriukas, bėgantis rate: bėgu, bėgu, bet kaip vietoje, taip vietoje.

Ko daugiau jumyse – matematiškumo ar meniškumo?

Tiksliukė esu.

Kas sunkiau – mokytis ar dirbti?

Tiek vienur, tiek kitur vienodai sunku. Kiek įdėsi darbo, tiek gausi vaisių.

Nuo septyniolikos esate dirbusi dar ir modeliu, pasiilgstate to darbo?

Ne, ne mano tai buvo. Baigiau tą veiklą, kai sužinojau, kad laukiuosi.

Kadangi jau nebedirbate modelio darbo, išduokite, kiek manekenės uždirba.

Šiuo metu net neįsivaizduoju. Prieš 8 metus buvau gavusi 6000 eurų, kai tapau NOKIA reklaminiu veidu Barselonoje. Tai buvo mano pelningiausias darbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip modelis, kitados papuošęs „Vakaro žinių“ kalendoriaus puslapį, ką manote apie mergaites, kurioms „Olialia“ yra didžiausia siekiamybė?

Jei tai yra jų tikslas, manau, kad turi jo siekti. Kiekvienas iš mūsų turi skirtingą požiūrį į gyvenimą ir siekiamybių, tik ne visi turime užtektinai noro siekti tikslo.

Vos pagimdžiusi ėmėtės vaikiškų drabužių verslo – atidarėte parduotuvių tinklą. Iš kur, būdama jauna mama, turėjote tiek energijos, ryžto, pinigų?

Investicijos buvo palyginti labai nedidelės. Pirmąkart prekių pirkta už dešimt tūkstančių dolerių – argi čia daug?

REKLAMA

Kas mieliau širdžiai – drabužiai ar kosmetika?

Esu plataus profilio, beveik bet ką galiu dirbti – lengvai pritampu, randu vietą, įsimyliu darbą ir kolektyvą. Svarbu jaustis reikalingai ir naudingai.

Visada atrodote įspūdingai, pasitempusi. Kiek drabužių derinių pasimatuojate prieš užtrenkdama namų duris?

(Juokiasi.) Kad visaip būna, ir dažniausiai nutinka priešingai: išeinu į miestą ir galvoju, kaip aš čia blogai apsirengusi – nesusiderinusi.

Ar ėmusis verslo drabužių srityje kito požiūris į rūbus?

Anksčiau atrodė, kad rankinę reikia derinti prie batų, – dabar tikrai apie tai negalvoju – svarbu gerai jaustis.

REKLAMA

Kur dažniausiai ieškote ko nors drabužinei papildyti?

Lietuvoje į „tops“ parduotuvę užeinu nusipirkti batų. Tokios vienos parduotuvės, kad nuo galvos iki kojų apsirengčiau, nėra. Dažniausiai apsiperku išvykusi į kelionę.

Sukdamasi grožio industrijoje, žinote daug puikios išvaizdos niuansų, išduokite kokią gudrybę.

Jei skubate į susitikimą ir neturite laiko manikiūrui, tiesiog nulakuokite juos ryškia spalva, – taip aplinkiniai matys tik spalvą.

Teko girdėti, kad „VDG Style“ salone surinkti geriausi Lietuvos meistrai. Ar galite tai patvirtinti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, mūsų meistrai išties turi didelę patirtį. Nereikia ir reklamos, klientūra plečiasi pasakojant iš lūpų į lūpas. Didžiuojamės stiliste Inese Mikalauskiene, vyrų kirpėja Lilijana Malinovskaja, besitobulinančias Maskvos „Dolores“ kirpimo meno akademijoje, kosmetike masažiste Natalija Kaušiene, linergiste (kontūrinio makiažo meistre) Eleonora, vizažiste Rimute Večeraite (rūpinosi „Vakaro žinių“ kalendoriaus 2011 m. merginų vizažu), koloriste Asta Verekiene, šukuosenų meistre Brigita Valatkevičiūte, vyrų kirpėja Genrika Jašina ir visu likusiu kolektyvu – kiekvienas meistras yra savaip ypatingas ir savo srityje geriausias.

Be profesionaliausių meistrų, jaukios aplinkos ir puikiausių priemonių, žmonės mėgsta dovanas ir nuolaidas. Ar teikiate tokias?

Sausį žadame dvidešimt penkių procentų nuolaidą „Olialia“ kortelės turėtojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų