REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitas į Ukrainą importuojamiems naftos produktams nebus didinamas, Ukrainos užsienio reikalų ministras Kostiantynas Hryščenka telefonu patikino Lietuvos užsienio reikalų ministrą Audronių Ažubalį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministerijai gavus įmonės „Orlen Lietuva“ kreipimąsi dėl Ukrainos vyriausybės ketinimų nuo 2011 metų nustatyti 120 eurų už toną importo muitą naftos produktams, kuris būtų taikomas ir iš Lietuvos importuojamiems produktams, buvo kreiptasi į Ukrainos užsienio reikalų žinybą.

REKLAMA

Lietuva į Ukrainą per metus eksportuoja daugiau kaip 0,5 mln. tonų naftos produktų, kurie yra pagrindinė Lietuvos eksporto į šią šalį prekė. Toks muitas pažeistų Lietuvos naftos produktų eksportuotojų interesus, nes padidintų jų produkcijos kainą Ukrainos rinkoje.

Su A. Ažubaliu trečiadienį susisiekęs Ukrainos užsienio reikalų ministras patikino, kad toliau bus laikomasi Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) nustatytos tvarkos ir muitas nebus didesnis kaip 10 proc.

Ukrainai stojant į PPO 2004 metais, Lietuvos diplomatai didelį dėmesį skyrė naftos produktų importo režimui nustatyti ir susiderėjo, kad Ukrainos muitas naftos produktams nebūtų didesnis kaip 10 proc. Ukrainos pasiūlytas naujas muito dydis (120 eurų už toną) pažeistų tokį įsipareigojimą ir būtų keturis kartus didesnis nei dabar taikomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų