REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Libijos lyderis Muammaras Gaddafis darė įtaką Škotijos pareigūnams dėl Lokerbio sprogdintojo Abdelio Basseto al Megrahi paleidimo į laisvę, rodo „WikiLeaks“ paviešinti slapti dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos valdžia pritarė Škotijos pareigūnų sprendimui paleisti į laisvę Lokerbio sprogdintoją, nes baiminosi „žiaurių ir skubių“ Libijos veiksmų, jei nusikaltėlis kalėjime mirtų.

REKLAMA

„WikiLeaks“ duomenimis, M. Gaddafis darė spaudimą Londonui, kalbėdamas apie galimybę atšaukti dvišalius prekybos sandorius ir pritaikyti apribojimus Didžiosios Britanijos ambasados Libijoje personalui, jei Škotija Lokerbio sprogdintojo nepaleis į laisvę.

Libija informavo Didžiosios Britanijos valdžią, kad jei Lokerbio sprogdintojas nebus deramai paleistas į laisvę, Libijos ir Didžiosios Britanijos santykiams gresia dideli nemalonumai“, – 2008 metų spalį rašo JAV diplomatas Londone Richardas LeBaronas.

REKLAMA
REKLAMA

A. B. al Megrahis iš kalėjimo Škotijoje buvo paleistas 2009 rugpjūtį dėl sunkios ligos. JAV ir Didžiosios Britanijos opozicijos partijos griežtai kritikavo sprendimą paleisti sprogdintoją į laisvę.

A. B. al Megrahis dėl išpuolio prieš amerikiečių bendrovės „Pan-Am“ lėktuvą buvo įkalintas 2001 metais. Per lėktuvo sprogimą virš Lokerbio vietovės Škotijoje 1998 metų gruodžio 21-ąją žuvo visi 259 orlaiviu skridę žmonės ir 11 asmenų žemėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų