REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministrui Remigijui Šimašiui kelia įtarimų pasikartojantys sutapimai, kuomet statutiniai pareigūnai, kuriems yra inicijuoti tarnybinio nusižengimo tyrimai ir kyla grėsmė netekti pareigų, staiga ima ir suserga.

REKLAMA
REKLAMA

Kilus nemalonumams, pareigūnai kreipiasi į Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centrą ar kitą asmens sveikatos priežiūros įstaigą dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo ar netinkamumo tarnybai pagal sveikatos būklę nustatymo.

REKLAMA

Pastebima, kad, esant minėtoms situacijoms, pareigūnams praktiškai visuomet išduodami nedarbingumo pažymėjimai arba jie pripažįstami netinkamais tarnybai pagal sveikatos būklę.

Staiga susirgti ir būti atleistiems dėl ligos šiems asmenims gali būti naudinga todėl, kad šiuo pagrindu iš pareigų atleidžiamiems pareigūnams yra skiriama didesnė valstybinė pensija.

Taip pareigūnai ne tik išvengia atsakomybės už galimai neteisėtus savo veiksmus, bet ir užsitikrina didesnes socialines garantijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teisingumo ministro R. Šimašiaus, vien Kalėjimų departamento sistemoje per 2009-2010 m. pasitaikė 3 netikėtų susirgimų atvejai.

„Tokie atvejai, kai iki tol buvę sveiki laisvės atėmimo įstaigų vadovai prasidėjus nemalonumams darbe staiga tampa visiškai netinkamais eiti bet kokias statutinio tarnautojo pareigas dėl sveikatos būklės, iš tiesų kelia nerimą bei įtarimų, kad, siekiant išvengti atsakomybės, pateikiamos sveikatos medicinos pažymos neatitinka realios situacijos. Todėl būtina detaliau išanalizuoti, ar šie ir kiti įtartini atvejai nėra galimai neteisėtos veikos“, – sako teisingumo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, panašių susirgimų pasitaiko ir tuomet, kai pareigūnai žino, kad jiems nebebus pratęsiamas tarnybos laikas ir taip norima ištęsti tarnybos stažą bei užsitikrinti didesnes valstybines pensijas.

Siekiant išsiaiškinti esamą situaciją, visus turimus duomenis ir pavyzdžius, iliustruojančius dažnus ligų ir nemalonumų darbe sutapimus, teisingumo ministras perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai, Vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijoms, taip pat apie tai informavo Seimo Sveikatos reikalų komitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų