REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus rajono apylinkės teismo teisėja Asta Jakučiūnienė antradienį išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą. Alytiškė Vingio gatvės gyventoja 71-erių Marijona Svirnelienė nubausta už smulkią svetimo turto vagystę.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 28-ąją „Iki“ parduotuvėje Naujojoje gatvėje 2C pažeidėja M.Svirnelienė prekybos salėje paėmė ir suvalgė dvi saujas riešutų maždaug už 1 litą 50 centų ir taip riešutus pavogė.

REKLAMA

M.Svirnelienė teigė, kad riešutų neėmė ir nevalgė. Ji parduotuvėje pasiėmė tik žurnalą, už jį sumokėjo, tačiau praėjusi kasą buvo sulaikyta. Aiškino, kad tądien ėjusi mediciniškai tirtis, todėl negalėjo valgyti. Ji nevalganti riešutų ir dėl cukraligės.

Liudytojas UAB Ekskomisarų biuro darbuotojas Povilas Margevičius tuo metu budėjo ir stebėjo vaizdo kameras. Matė, kaip moteris pasiėmė saują riešutų ir juos vaikščiodama salėje suvalgė. Vėliau ji pasiėmė žurnalą, vėl atėjo prie riešutų, jų pasisėmė ir vėl suvalgė. Tai buvo nufilmuota ir įrašyta į kompaktinį diską.

REKLAMA
REKLAMA

Pensininkė kategoriškai neigė valgiusi riešutų, bet jos parodymai buvo paneigti liudytojo pasakojimu ir vaizdo įrašu. Kadangi moteris už riešutus nesumokėjo, ji padarė administracinį pažeidimą, už kurį skiriama nuobauda nuo 300 iki 700 litų.

Pažeidėjos atsakomybę lengvina tai, kad padarytas pažeidimas asmens daugiau kaip 65 metų, anksčiau ji nebausta ir labai maža pagrobto turto vertė.

Teisėja M.Svirnelienei skyrė minimalią – 300 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų