REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas jis – žmogus, dar visai neseniai didžiavęsis gerais santykiais su Algirdu Brazausku ir tuo pačiu gynęsis nuo įtarimų bendradarbiavus su KGB? Kas jis – Algis Klimaitis iš „Draugystės“ viešbučio 605-ojo kambario, jau po dešimtmečio ėmęsis Lietuvoje neįprastos veiklos? Vienų vadintas agentu „Kliugeriu“, kitų – apsukruoliu, pasinaudojusiu pažintimi su Prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA

„Su Brazausku buvo geri santykiai. Jis rimtas draugas. Pasitikėjau juo. Sakai žodį – gauni žodį“ ,– taip pažintį su jau mirusiu Prezidentu apibūdina pats A. Klimaitis.

REKLAMA

Draugystė, prasidėjusi „Draugystėje“. Dar tuomet, kai ponia Kristina suko uodegą aplink įtakingą partijos veikėją, būsimą Prezidentą A. Brazauską. Kai dar tik siekė perimti vadovavimą viešbučiui. Draugystė, kuri netrukus tapo dingstimi prokurorams kalbėti apie plačiai veikiančio ir labai įtakingo politinės įtakos agento veiklą. Tai, kad iš užsienio atvykęs į Lietuvą Algis Klimaitis vis dažniau apsistodavo „Draugystėje“ – iš pirmo žvilgsnio atrodė nereikšminga smulkmena.

REKLAMA
REKLAMA

„Tąkart mes nustatėme jo kontaktus su specialiųjų tarnybų žmonėmis. „Draugystės“ viešbutis panašiems susitikimams, regis, buvo tinkamiausia vieta“, – teigia buvęs šalies generalinis prokuroras A. Paulauskas.

Tačiau šįkart „Abipus sienos“ žurnalistai A. Klimaičiu susidomėjo dėl kitos priežasties. Susidomėjo po to, kai spauda negailestingai ėmė talžyti įtakingą vyrą, vos sužinojusi, kad jo atstovaujama Vokietijos spaustuvė gamina Lietuvai pasų blankus, asmens tapatybės korteles ar vairuotojų pažymėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos piliečių pasų blankų mes užsakėm vieną milijoną, tarnybinių užsienio pasų blankų – 20 tūkst., asmens tapatybės kortelių – pusantro milijono, vairuotojo pažymėjimų – daugiau nei milijoną...“ – Asmens dokumentų išrašymo centro Strategijos skyriaus vadovas J. Klimavičius galėtų vardinti ir vardinti darbus, kuriuos atliko ši A. Klimaičio atstovaujama bendrovė.

Užsakymas, kurio eiliniu nepavadinsi. 56 milijonai litų tiems, kurie savo atstovu Lietuvoje pasirinko pažinties su Prezidentu nesibodintį, praeityje šnipinėjimu ir ryšiais su KGB įtarinėtą A. Klimaitį.

Kas tai – normalus verslo sandoris? O gal gudriai valdžios pritarimu suplanuota afera? „Abipus sienos“ – antradienį 19.40 val. tik per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų