REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio mėnesį, palyginti su spalio mėnesiu, visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,4 proc. Kainų pokytį didžiąja dalimi lėmė 2,2 proc. pabragę rafinuoti naftos produktai, 8 proc. – chemikalai ir chemijos produktai, 0,9 – maisto produktai ir 1,3 proc. atpigę baldai, 1,1 – kiti nemetalo mineraliniai produktai, 1 proc. – metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius.

REKLAMA
REKLAMA

Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,1 proc.Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį pabrango 0,4 proc. Didžiausią įtaką kainų pokyčiui turėjo 1,2 proc. pabrangę rafinuoti naftos produktai, 4,8 – chemikalai ir chemijos produktai, 0,8 – maisto produktai ir 2,1 proc. atpigę baldai, 1,6 – kiti nemetalo mineraliniai produktai, 1,8 – guminiai ir plastikiniai gaminiai. Iš maisto produktų labiausiai pabrango perdirbti ir konservuoti vaisiai ir daržovės – 7,3, valgomieji ledai – 5,8, džiūvėsiai ir sausainiai, ilgai išsilaikantys konditerijos kepiniai – 3,2 proc., o atpigo kakava, šokoladas ir cukraus saldumynai – 5,9, paruošti valgiai ir patiekalai – 2,6 proc., paukštiena – 2 proc. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 0,3 procento.

REKLAMA

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2010 metų lapkričio mėnesį, palyginti su spalio mėnesiu, padidėjo 2,4 proc. Daugiausia įtakos kainų pokyčiui turėjo 8,8 proc. pabrangę chemikalai ir chemijos produktai, 2,5 – rafinuoti naftos produktai, 1 proc. – maisto produktai ir 0,6 proc. atpigę baldai, 0,7 – metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 2,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Per metus (2010 metų lapkričio mėnesį, palyginti su 2009 metų lapkričio mėnesiu) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 12,1 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų – 9,4 proc. Daugiausia pabrango chemikalai ir chemijos produktai – 40,9 proc., pagrindiniai metalai – 23,3, rafinuoti naftos produktai – 20,1, žalia nafta – 19,2 proc., o atpigo tabako gaminiai – 8,2, spausdinimas ir įrašytų laikmenų tiražavimas – 5,5 proc..

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 8,6 proc. Iš Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos daugiausia pabrango rafinuoti naftos produktai – 19,6 proc., žalia nafta – 18,1, pagrindiniai vaistų pramonės gaminiai ir farmaciniai preparatai – 16,3 proc., o atpigo metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius – 7 proc., spausdinimas ir įrašytų laikmenų tiražavimas – 5,5 proc.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per metus padidėjo 15,7 proc. Daugiausia pabrango chemikalai ir chemijos produktai – 50,8, pagrindiniai metalai – 29,3, rafinuoti naftos produktai – 20,2, žalia nafta – 20,1, maisto produktai – 16,3 proc., o atpigo gėrimai – 11,4 ir tabako gaminiai – 8,2, kiti nemetalo mineraliniai produktai – 6,7 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų