REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatoriai blokavo Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo įstatymo pakeitimus ir papildymus, kuriais siūloma pradėti grąžinti pensijas. Prieš tai Andriaus Kubiliaus Vyriausybė sukritikavo siūlymus.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės Seimo frakcijos ragino Vyriausybę tęsėti pažadą ir, fiksavus ekonomikos augimą, pradėti grąžinti sumažintas pensijas. „Mes skriaudžiame tuos, kurie mus pagimdė, išmokė ir išleido į gyvenimą,“ - apie ministrų kabineto siūlymus kalbėjo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis.

REKLAMA

„Gaila, kad Vyriausybė apsiribojo formaliu svarstymu ir atmetė visus mūsų siūlymus dėl finansų,“- apgailestavo jis  pasiūlydamas lėšų gauti iš akcijų ir parduodant valstybei priklausančių bendrovių nekilnojamąjį turtą. Socialdemokratė Birutė Vėsaitė nurodo, kad šitaip biudžeto įplaukas galima būtų padidinti 250-čia milijonų litų.

„Šiuo metu valstybėje yra chaosas", - sakė socialdemokratas Algirdas Butkevičius ir ragino kalbėti ne tik apie tuos žmones, kurie neturi kompetencijos, bet ir apie milijoną žmonių, kurie gyvena iš pensijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis teigė, kad: „Tai yra didžiulis moralinis nusikaltimas neatstatyti pensijų mūsų tėvams ir seneliams.“ Darbo partijos seniūnas Vytautas Gapšys žadėjo, kad opozicija laikysis vieningai.

Lietuvos Valstiečių liaudininkų sąjungos narys Konstantas Ramelis, tuo tarpu, apkaltino Vyriausybę marinant pensininkus: „Atsigavimas žadamas po 3–5 metų, kai dauguma pensininkų jau bus išmirusių,“ - piktinosi K. Ramelis

--

Prieš balsavimą dėl pensijų, Seimas priėmė svarstymui ministrų kabineto pasiūlytus Biudžeto sandaros įstatymo pakeitimus. Juos pristatydama finansų ministrė Ingrida Šimonytė taip pat susilaukė klausimų bei replikų dėl pensijų grąžinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų