REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Formulės-1“ ekspertas Jamesas Allenas papasakojo apie neseniai išleista knygą apie Marką Webberį, kurioje australas prisipažino, kad likus kelioms lenktynėms iki sezono pabaigos, patyrė peties traumą, nukritęs nuo kalnų dviračio.

REKLAMA
REKLAMA

Jamesas Allenas: „Viena iš priežasčių, kuri paaiškintų tam tikrą Marko Webberio sportinės formos kritimą paskutinėse keturiose sezono lenktynėse, gali būti lūžęs petys – kritimo nuo kalnų dviračio rezultatas. Tai atsitiko prieš Japonijos Didžiojo Prizo etapą.

REKLAMA

Po etapo Singapūre 34 metų lenktynininkas apsilankė Australijoje, kur išvyko pasivažinėti kalnų dviračiu ir patyrė eilinę traumą. Webberis važiavo paskui savo draugą, tas krito nuo dviračio, o Markas nesugebėjo išvengti susidūrimo ir pažeidė petį.

Panaši trauma žinoma kaip „slidinėjimo“, nes yra dažniausia kritimo nuo slidžių pasekmė. Iš tikrųjų kalbama apie vidinį skilimą. Problema ta, kad tokios traumos neįmanoma gydyti.

REKLAMA
REKLAMA

Markas apie tai Red Bull Racing vadovui Christianui Horneriui nepasakė ir apie traumą žinojo tik jo asmeninis treneris Rogeras Cleary ir FIA gydytojas Gary Hartsteinas. Būtent jis darė Markui kortizono injekcijas prieš Japonijos ir Korėjos etapus.

Šie atviravimai išspausdinti naujoje Webberio knygoje: „Atvirai: sezonas, kurį atsiminsime“, tik ką pasirodžiusioje Australijoje.

Tuo momentu, kai Markas patyrė traumą, jis buvo čempionato lyderis: jo sąskaitoje buvo 202 taškai, jis lenkė Alonso 21 tašku, o Sebastianą Vettelį, kuris tapo čempionu, net 31 tašku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antra peties trauma, kurią Webberis patyrė per paskutinius du metus. 2008 metų lapkričio mėnesį jis patyrė peties traumą irt susilaužė koją, patekdamas į avariją dviračių lenktynėse. Ironiška, bet atsitikimas įvyko per pirmą pasivažinėjimą dviračiu po tos avarijos...

Nežiūrint į traumą, Webberis sugebėjo finišuoti antras Japonijoje ir Brazilijoje, bet dėl išslydimo iš trasos Korėjoje ir neryškaus pasirodymo Abu Dabyje jis pralaimėjo titulą Vetteliui. Man sakė, kad Markas nemano, kad trauma tapo priežastimi, kuri paaiškintų nesėkmę.

REKLAMA

Bet kokiu atveju, tai buvo „sezonas, kurį atsiminsime“, nes jis laimėjo lenktynes Ispanijoje, Monake, Didžiojoje Britanijoje ir Vengrijoje.

Neseniai jis pareiškė, kad kitais metais taps čempionu: gali būti, kad tuo pačiu Markas galvojo apie tai, kaip būtų susiklosčiusi sezono pabaiga, jeigu ne sužeistas petys, apie kurį jis nusprendė nutylėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų