REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jos Ekscelencija labai audringai reagavo į opozicijos siūlymus jau nuo kitų metų atstatyti sumažintas pensijas. „Tokie opozicijos siūlymai yra nekompetentingi ir net ekonomiškai nusikalstami", – rėžė iš peties Ponia, nuo šiol prisiimanti ne tik Tamstos Mokytojos, bet ir Visagalės Teisėjos vaidmenį. O kaip gi kitaip? Kai toks žemas teismų reitingas, valstybėje turi – ir privalo - būti tik vienas žmogus, galintis nurodyti, kas nusikalstama, o kas ne!Taip, matyt, net neverta diskutuoti, ar tokie bedantės opozicijos siūlymai turi bent kokį ekonominį pagrindimą. Pinigų biudžete iš tiesų nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau labiausiai nustebino Apyaušrio Dalios argumentai, kuriais buvo pagrįstas toks bravūriškas pareiškimas. Anot Prezidentės, dabar už sumažintą atlyginimą dirbantys valstybės tarnautojai susidarančio skirtumo niekada neatgaus, o pensininkų skirtumo grąžinimą Jos Ekscelencija prižiūrės asmeniškai. Bet ne dabar. Vėliau. Dieve, kaip gražu!

REKLAMA

Tik ar visi tarnautojai kartu su pensininkais to skirtumėlio negauna? Gal valstybės vadovė galėtų pensininkams viešai paaiškinti, už ką vien per trečiąjį ketvirtį Josios patarėjams buvo skirti 100 000 litų priedai?

Bet ir čia nelabai prie ko prikibsi, nes Josios Ekscelencija viešai pranešė, kad ŠITIE patarėjai tikrai užsidirbo tuos priedus. Suprask, kad pensininkai savosios pensijos dar neužsidirbo. Įdomu, kaip reaguos didžioji dalis Reitingų Karalienės palaikytojų, kai jiems taip tiesiai šliūkštelėta pamazgomis į veidą.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomus dar vienas momentas. Konservatoriai ne be reikalo bandė visą balsavimą dėl pensijų atstatymo palaidoti po procedūrų pažeidimo pelenais, kaip Pompėją po Vezuvijaus išsiveržimo. Kodėl? Balsų neužtenka. Ne, koalicija niekur nedingo. Bet paskaičiuokime.

Opozicija balsuodama šiuo klausimu surinks 66-67 balsus UŽ. Atmetimui užtektų bent vienu daugiau. Tačiau patys daugiausia pensininkų balsais išrinkti modernūs Tėvynės sąjungos lyderiai ir frakcijos seniūnai negali garantuoti drausmės net balsuojant šiuo Vyriausybei gyvybiškai svarbiu klausimu. Atvirkščiai, yra žinoma, kad 4-5 didžiosios frakcijos nariai bet kuriuo atveju pasiruošę balsuoti UŽ. V.M.Čigriejienė, S.Stoma ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitaip jie negali, nes tokį populistinį pažadą yra davę per susitikimus su savo rinkėjais. O jau tie tai išdavystės neatleis. Kitaip dings visas įsivaizduojamas populiarumas, kaip gandrai vėlyvą rudenį. Tuo pačiu išskris ir galimybė dar kartą tapti išrinktuoju.

Idealiausia išeitis tokiems būtų iš viso ištraukti korteles ir nedalyvauti balsavime. Bet esant trapiai Seimo daugumai, dar labiau padidėja galimybė tokį įstatymą priimti.

Štai kodėl konservatoriai taip primygtinai vengė šio balsavimo – kad kiti koalicijos partneriai savo balsais apsaugotų Tėvynės Sąjungą nuo pačių savęs. Nesuvaldo situacijos. Dar daugiau – nelabai ją ir besupranta.

REKLAMA

Nors toks Seimo priimtas įstatymas nelabai turėtų ką ir pakeisti. Juk viską galėtų ištaisyti visagalės prezidentės VETO. Bet ar toks vetavimas nebus, anot J.Avyžiaus, „Reitingų tuštėjimo meto" pradžia? O gal tada toks sprendimas jau nebebus “ekonomiškai nusikalstamas"?

Suteikime progą tautai pažinti savo didžiavyrius. Ir didžiamoteris.

P.S. Parašiau ir galvoju, kad be reikalo. Juk vis tiek labiausia bus diskutuojama ne dėl čia išsakytų abejonių, o dėl to, kad antraštėje Jos Ekscelenciją pavadinau PONIA. Juk pavardė mergautinė. Turėtų būti PANELĖ.

Ir kaip aš išdrįsau?! Iš anksto atsiprašau visų pensininkų vardu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų